Alzira reduix un milió d’euros el capítol de Personal, un 10% Festes i Esports i amortitzarà 17 places municipals en l’exercici 2012

2
232

Enrique Lahuerta regidor d'Hisenda

Palacios i Lahuerta durant la presentació dels pressupostos

L’equip de govern municipal ha utilitzat una tisora gran per retallar el capítol de Personal en més d’un milió d’euros, entre un 5% i un 50% les regidories en general, concretament un 10% en Festes i Esports (sols s’incrementen Ocupació i Serveis Socials) i ha empleat una més menuda en amortitzar «pressupostàriament» 17 places d’una plantilla integrada per 470 funcionaris municipals. Els regidors s’han autoretallat el 5% i l’àrea d’Hisenda estudia introduir el «copago» a l’hora de pagar el bitllet de l’autobús municipal, actualment gratuït, un servici que li costa a les arques municipals al voltant de mig milió d’euros anuals.

A més «quasi» desapareixeran les hores extres i l’explotació de l’estadi Luis Suñer Picó «correrà a càrrec de la UD Alzira» segons ha revelat este mgidia el regidor d’Hisenda, Enrique Lahuerta. L’Ajuntament i esta entitat esportiva tenen previst signar un acord pel qual el consistori s’estalviarà els emoluments de dos funcionaris municipals i es repartiran les despeses de manteniment que s’aproximen als 140.000 euros anuals.

El pressupost municipal d’Alzira de l’exercici 2012 es quedarà en 32,6 milions d’euros el que significa una tisorada del 5,92% menys que el del 2011.

El primer tinyent alcalde, José Luis Palacios, ha declarat que l’eguip de govern ha fet estos pressupostos «amb critereis de responsabilitat, sentit comú i equilibri», destacant que el principal objectiu ha estat el «mantindre la prestació de serveis socials així com les polítiques d’ocupació a càrrec del consistori». Mentre Lahuerta ha utilitzat estos qualificatius «austeritat, ajust i estalvi» per explicar la proposta del govern local que es debatrà en un plenari convocat per al dia 22 d’este mes.

El responsable d’Hisenda ha anunciat que el seu departament «està revisant totes les contractes municipals», que pretén «igualar les taxes o servicis a preu de cost» i «deixar de prestar serveis que són deficitaris per a les arques municipals», fins i tot «vendre» les parcel.les municipals del Parc Empresarial El Pla i algún que altre immoble.

Ingresos

Els ingresos municipals per al proper exercici venen «condicionats» per la situació econòmica i el model de finançament local segons han explicat Palacios i Lahuerta. En este aspecte ha explciat «la congelació» aplicada a la presió fiscal dels impostos que afecten a les famílies, així com els tributs dirigits al xicotet comerç i les Pyme’s. Es manté el preu de les taxes dels preus públics i «s’incrementa en un 10% els impostos dirigits a les grans empreses».

L’Ajuntament d’Alzira aposta per «la major eficiència i eficàcia dels ingresos municipals gràcies a la modernització de l’administració amb la instauració del model telemàtic per poder desenvolupar les funcions.

Gastos

El consistori mantindrà la política de creació de llocs de treball i la prestació social «ajustant els gastos als ingresos».

Lahuerta ha recordat que les percepcions dels regidors es retallararan en un 5%, «després d’una baixada anterior i dos congelacions» i s’elimina el plus de 300 euros que cobraven els portaveus dels diferents grups municipals i es reduixen en un 50% els 300 euros que percibia cada grup polític. El regidor del PP ha reconegut que este capítol «no ha estat negociat amb l’oposició, tot i que he mantés reunions informals».

Amb totes estes mesures es redueix este capítol en algo més d’un milió d’euros, (1.027.000 euros), unes mesures que segons l’equip de govern «no afecten als llocs de treball reals, prácticament, donat que els que es reudeixen són els llocs de treball catalogats en 2011 en la po´licía local i que no s’havien cobert». Les hores extres es faran «només en casos molt concrets» segons Lahuerta i les 14 treballadors a jornada completa eventuals o interins «passen a mitja jornada, així com s’amortitzen tres llocs de treball (intyerins), a més de 6 jubilacions previstes en 2012».

La Generalitat i la Diputació deuen més de 2 milions d’euros

Això sí l’Ajuntament d’Alzira deurà endeudar-se el pròxim exercici en altres 825.000 euros per «fer front a les diferents sentències judicials». I el capítol d’Inversions apenes existirà donat que només es consignaran 150.000 euros que es destinaran, preferente, a l’equipament de la futura Biblioteca Municiapl.

A requeriment de Riberaexpress, el delegat d’Hisenda ha reconegut que la Generalitat i la Diputació de València deuen «algo més de 2 milions d’euros» procedents de convenis i subvencions acordats amb  l’administració municipal.

2 Comentarios

  1. Pero que acabo de leer………..
    CREES QUE LA SITUACION FINANCIERA DE LA CAM ES MOTIVADA POR SUS EMPLEADOS…………………….
    SI TODAS TUS DUDAS Y CRITERIOS SON IGUAL………………….POCA CREDIBILIDAD TIENES…………………..EN BOCA CERRADA NO ENTRAN MOSCAS

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here