El bou Ratón serà dissecat per poder exhibir-lo a Sueca segons el seu propietari

0
348

El bou Ratón serà dissecat per un taxidermista després de la seua mort segons va assegurar divendres passat el ramader suecà Gregorio de Jesús. L’objectiu és deixar constància de les característiques de l’animal i “que puga ser vist a Sueca”, segons va dir el seu propietari divendres passat en el transcurs de la presentació del llibre La verdadera historia del toro Ratón, del periodista i escriptor Paco Delgado.

Disgusts i satisfaccions

El ramader Gregorio Garcia fill, i al fons el pare. Foto: RIBERABAIXA.INFO ©Gregorio va comparar el fet del naixement del bou a la seua ramaderia a que un dia se’ls apareguera la Mare de Déu. “L’animal ha donat més d’un disgut i també moltes satisfaccions”, va dir. El ramader afirmà que “no hem abusat d’ell atès que, per les seues característiques i popularitat, podíem haver-li fet de 50 a 60 actuacions a l’any”. “No hem volgut fer-lo patir innecessàriament”, afegí, “a l’hora de fer-lo treballar; sempre li hem donat el temps de descans que cal entre actuacions”. El ramader assegurà que el bou ha eixit al rogle en unes 90 ocasions a la llarga dels seus onze anys de vida. Respecte a la possible retirada va dir que ja té vuit ofertes per a l’any que vé, tot i que “l’animal, per edat, ja no és el que era”.

El periodista Enrique Amat, va elogiar la trajectòria de Gregorio de Jesús com a joneguer i matador de bous. “Va matar molts bous de l’estil Article publicat al diari britànic The Guardian sobre l'actuació de Ratón a Sueca.de Ratón en els seus inicis”, manifestà per a explicar el complicat camí dels joneguers que desitgen arribar alt en el món del toreig. Del popular brau de la ramaderia suecana va dir que “es un bou importantíssim” que ha arribat a les pàgines de la premsa més im portant del continent europeu, fins i tot de l’americà The Wall Street Journal.

Amat va presentar l’escriptor Paco Delgado, autor, entre altres llibres, de la biografia de Vicent Barrera, com “el més prolífic dels darrers 500 anys en el món del la tauromàquia”. De les morts provocades pels animals de corro i demés cornades afirmà que són accidents que en el 90% dels casos es produeixen per incapacitat de qui es posa davant d’ells.

Primer llibre dedicat a un bou

Delgado, per la seua part, amb un currículum d’una trentena de volums sobre el món del toreig publicats, va confessar que “es tracta del primer llibre que he dedicat a un bou”. Va dir que la seua intenció era la de desmitificar la llegenda negra que pesa sobre Ratón, “un bou importantíssim”. “El brau entra a tot aquell que es posa al davant”, afegí. “Els animals no tenen sentiments humans”, va expressar abans de concloure, abans de concloure que caldria revisar algunes teories sobre la crueltat sobre els animals i que una bona mostra de la relació de l’home amb els bous es troba a les pintures rupestres de les coves d’Altamira, entre d’altre proves prehistòriques.

El llibre, de més de 200 pàgines, explica la seua història i la llegenda que s’ha creat al voltant del brau, fill de Fusilera i de Caracol. Estarà a la venda, de manera immediata, en els quioscs valencians i d’Aragó. Està editat per Avance Taurino amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca.

RiberaBaixa.info

Ratón en la plaça de bous de Sueca

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here