Villanueva de Castellón ofereix més de 40 expositors en la Fira de Santa Llúcia

0
185

Les autoritats brinden a la Fira Tasta la Dipu

Els veïns Vilanueva de Castellón ja gaudeixen des d’aquest matí, i fins al 13 de desembre, dels actes programats per l’Ajuntament amb motiu de la celebració de la tradicional Fira de Santa Llúcia. Així, l’alcalde Salvador Álvarez, el diputat provincial José Manuel Haro i membres de la Corporació Municipal van inaugurar la fira itinerant “Tasta la Dipu”.

Els carrers Jaume I i Alacant d’aquesta localitat acullen a 40 expositors especialitzats en productes artesanals i autòctons amb l’objectiu de fomentar la gastronomia, artesania i el turisme entorn d’aquest certamen.

Salvador Álvarez es va mostrar “orgullós” que l’última fira de “Tasta la Dipu” acabe al seu poble  en un “nou recinte firal nou i amb més espai”. L’alcalde va explicar que enguany la fira té el vessant “lúdic” amb les atraccions i “la gastronòmica” amb Tasta la Dipu.
“Crec que els nostres veïns van a gaudir d’aquests dies amb un ampli programa de festejos que, a més compta amb aquest fira que patrocina la Diputació de València. D’aquesta forma, cada vegada fem més poble”, ha dit.

Per la seua banda, el diputat José Manuel Haro ha remarcat la importància de “Tasta la Dipu” per donar a conèixer els productes de la província de València. “Hem recorregut totes les comarques i acabem a Villanueva de Castellón”, va assenyalar el diputat.

El Patronat Provincial de Turisme, en col·laboració amb el Ayuntamient, celebra en els seus stands d’activitats complementàries com tallers infantils; exhibicions folklòriques; degustacions gastronòmiques; recorreguts amb tren turístic; joc interactiu ‘Descobreix la teua província’ amb regals per als participants; i «menús Tasta la Dipu» en el Bar Jayes per a adults (10 euros) i xiquets (euros) i en el Bar La Piscina (per 12,50 euros el menú).

Formatges i pericana de Guadassuar; olives i adobats; espart, mimbre i palmell; confits i torrons; vi i oli; mel; ceràmica; embotits; xocolates; pastissos de formatge; arrossos; artesania en vidre i joies dels segles XVIII, XIX i XX valencià són alguns dels productes que es podran degustar i comprar en aquesta fira que es perllongarà fins al dimarts dia 13 de desembre.

D’altra banda, l’Ajuntament de Villanueva de Castellón ha previst un variat ventall d’actes que culminarà el 13 de desembre, festivitat de Santa Llúcia. En la vesprada del dissabte tindrà lloc el tradicional concert de la Lira Castellonera .

Demà diumenge a les 11 del matí es celebrarà una competició de ciclocrós, a més de la Fira d’Entitats en el carrer Major i la Plaça de L’Om. També hauran diferents activitats i tallers, a més de diverses exposicions.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here