Bloc-Compromís proposa instal.lar el segon centre de salut de Carcaixent en l’Aulari inacabat

24
478

Paco Salom, Bloc de Carcaixent

Amb el canvi de projecte s’aconseguiria una de les reivindicacions històriques de la localitat

Bloc-Compromís ha presentat una esmena al pressupost de la Generalitat del 2012 per a que la Conselleria de Sanitat construisca el segon centre de salut i especialitats en l’edifici inacabat del sector Gaianes de Carcaixent.
Fa mesos que s’han acabat les obres de la primera fase de construcció del que anava a ser un aulari municipal que el govern de Lola Botella volia cedir a la Universitat Catòlica. La falta de recursos econòmics de l’ajuntament per tal de finalitzar la resta de fases, així com la renúncia de la Universitat Catòlica a mantindre la seua activitat a Carcaixent han fet que el projecte, en el qual s’ha invertit ja més d’un milió d’euros, haja quedat en una estructura sense cap destinatari ni ús previst.
Davant la insistència del Bloc per saber a què s’anava a dedicar l’edifici, i com, quan i amb quins diners s’acabaria, l’alcaldessa de la localitat, Lola Botella, ha declarat que manté converses amb la Conselleria d’Educació per tal que acabe l’aulari i el destine a alguna activitat educativa. Però el ben cert és que a hores d’ara no hi ha cap compromís en ferm ni per escrit, per la qual cosa la inversió realitzada continua sent completament inútil.
Estudiades les alternatives i la viabilitat de les mateixes, Bloc-Compromís de Carcaixent conclou que la millor destinació possible de l’edifici seria la de convertir-lo en el segon centre de salut de la localitat,per descongestionar l’actual i augmentar l’oferta de serveis, la qual cosa repercutiria en benefici dels usuaris.
Tal i com recorda Paco Salom:“La Conselleria de Sanitat té des de fa anys el compromís de construir a Carcaixent un segon centre de Salut que permeta descongestionar l’actual. De fet, l’ajuntament hagué de fer una modificació exprés del PGOU a petició del conseller Blasco, titular de Sanitat en el seu moment, per tal de destinar una parcel·la municipal a aquesta finalitat”. El portaveu de Bloc-Compromís explica: “El que demanem és que la Conselleria de Sanitat faça realitat el seu compromís i assumisca les obres de finalització, no d’un aulari municipal, sinó d’un centre de Salut, que permetria donar servei a la nova àrea d’expansió de la ciutat, així com als barris dels Quatre Camins i de Les Barraques, allunyats del centre actual, incorporant algunes especialitats que no requereixen una gran inversió en
equipament”.
L’aposta de BLOC-Compromís està plantejada tenint en compte que si la Universitat Catòlica abandona la ciutat tal i com es preveu, alliberarà l’edifici que actualment ocupa, propietat de l’ajuntament, que ja disposa de tot allò que necessita un centre docent per a la seua activitat, i que podria continuar servint per a tasques educatives acollint, per exemple, una extensió de l’Escola Oficial d’Idiomes que es pot sol·licitar. Salom afig: “si seguim el full de ruta del PP podem trobar-nos amb el contrasentit de tindre dos aularis municipals (aquest i el futur de Gaianes) quan el que ens fa falta, ja de manera inajornable, és un segon centre de Salut”.
Des de BLOC-Compromís confiem en la capacitat de pressió del PP local per tal que l’esmena que ha presentat Compromís a les Corts a petició del col·lectiu de Carcaixent compte amb el suport de tota la cambra.
Francesc Salom
Portaveu a l’ajuntament de Carcaixent

24 Comentarios

 1. Probablement no són bons moments (diuen alguns) per a fer inversions però almenys algú posa un gra de trellat. Si s’han pogut gastar un milió d’euros en una cosa innecesària, bé estaria que la Conselleria de Sanitat en pose un poc més i s’ho gaste en una promesa que van fer ja fa temps i està més que justificada.
  Si ara el govern del PP-Juanito no aprofiten la idea significarà que ni duent-los de la mà són capaços de fer polítiques profitoses.

 2. Pues molt be que em pareix. A vore si aixina arreglen el destarifo de ambulatori que tenim que bona fa sempre ple i en esperes de dies i sense especialitats basiques.

 3. Crec que aixó de l´extensió de l´escola oficial d´idiomes a Carcaixent i un segon centre de salut ja ho va dir algún altre partit fa molt poc de temps, però m´agrada que es sumeu a les reivindacions d´aquest partit, aixó vol dir que son unes propostes beneficioses per al poble.

  • Efectivament Miriam. El segons centre de salut el va plantejar el mateix PP, i després nosaltres, a la vista de l’incompliment, l’hem reclamat durant els últims 4 anys. I l’extensió de l’EO Idiomes, si no recorde mal, ho va plantejar en algun moment el PSOE i és una bona idea. Per això ja que ni el centre de salut s’ha fet on estava previst, i l’edifici del carrer Santa Anna pot quedar buit, redefinim les idees inicials. Crec que és difícil no compartir estes propostes, perquè beneficiarien a tota la població.

 4. Pense que estes proposte i els desgavells que estan fet (Correus, gran tecnologia a l’ajuntament ..) no hi ha color si ferem un referndun que opineu crec que eixes propostes eixirien DE CALLE

 5. M’unisc a les felicitacions per la proposta: un edifici malbaratat, construït per megalomania de l’alcaldesa, a mig fer, parat, sense presupost ni futur resulta que ara pot ser reconvertit en el que Carcaixnet necessita des de fa molt de temps i, ademés, se’nsn ha promés pels mateixos que ens governen!! Sí al segon centre de salut. Esta és una proposta que s’ha de defensar unànimement per tots els partits, i si necesiteu el suport dels ciutadans, estic segura que podem moure’ns i conseguir firmes per demostrar-ho. L’ambulatori d’ara està saturat no, saturadíssim!

 6. Paco saps de sobra que no es pot fer el centre de salut allí. Que es lamentable que allò estiga paralitzat estic d’acord, pero la teua proposta es un globo sonda, per caldejar un poc l’ambient que ja va fent frescoreta en l’oposició.

 7. I si no es pot fer alli on es fara? Lola porta ja dos eleccions prometent-lo i encara no han mogut ni una pedra…

 8. Supose, i és de sentit comú, que el grup Popular en les Corts votará en contra de la proposta, ja que la Conselleria no disposa de recursos per acometre actuacions en este sentit, que no sols suposen inversió material sinò noves contractacions de personal que ara no es van a fer.
  La proposta del Bloc no està feta per a solventar res, sinò per a poder criticar posteriorment el vot en contra del PP, dient que no volen fer el centre de salut.
  Una més de les actuacions «de maquillatge» que el Bloc acostuma a fer, al temps que a criticar. Una proposta que, com la resta de les seues, acabarà en res i que el Bloc utilitza per a justificar el seu treball d’oposició.
  En estos moments no es tracta sols de buscar per a eixa instal·lació un ús que siga profitós per al poble, sinò també de buscar els recursos per fer-lo realitat. Esperar que ara ho facen les administracions, central o autonòmica, es pedre el temps.

  • Opinador, llàstima que la seua veu que ara manifesta amb tant de coneixement no fóra escoltada fa uns mesos, abans de posar la primera pedra. O és que no hi havia crisi de les administracions en aquell moment? O el problema és que qui havia de fer-ho ha deixat el govern local amb el cul a l’aire? Sap que està difonent pel poble els del govern municipal? Segur que sí, però per si de cas li ho dic jo: que estan buscant una eixida per aprofitar allò que ja està fet. És a dir, si els del PP ho difonen entre la seua clientela està justificat; si la proposta ve de l’oposició és una «operació de maquillatge». Ostres!, això sí que és fer política seriosa, eh? Cada vegada més se m’acaben les esperances que vostés recuperen el trellat.

   • El mateix hem passa a mi amb vostés!. Però no cal desesperar-nos que, al menys, el debat i l’intercanvi d’opinions sempre es profitós!. Mire, jo considere una «operació de maquillatge», a més d’una pèrdua de temps, una proposta que pot ser profitosa però que és irrealitzable, com la que presenta el Bloc.
    Per contra, com vosté diu, des del PP s’argumenta que està buscant-se una eixida a eixe projecte per a aprofitar allò que ja està fet, com el Bloc, junt als recursos necessàris per a fer-la efectiva, a diferència del Bloc.
    Ostres!, això pareix política real i no política virtual…
    Si a vosté li pareix, no val la pena que discutim més sobre això. Quan el PP propose la seua alternativa, ja parlem.
    Respecte al projecte inicial, el considere magnífic (ja sé que vostés no comparteixen la qüestió de la universitat privada) i també considere que, efectivament, la catòlica ens he deixat «amb el cul a l’aire» al apostar per Alzira en exclusiva (ja ens tenien ganes!), però conec diferents propostes alternatives al projecte inicial, algunes d’elles perfectament viables, i confie plenament en el resultat final.

    • Ostres! Cada vegada s’assemblen més al seu president Rajoy què ho té tot molt ben guardat. Però millor que li semblen a ell que no als que tenien abans ací a València.
     Li assegure que estic ansiós per conéixer les diferents alternatives al projecte inicial que estan buscant. Li ho dic sincerament.
     En tot cas sempre tindrem un cobert per fer les paelles en les festes, en cas que ploga.

  • Opinador-Ciudad-INO tot t’ho planteges en termes de els bons (PP) i els roins (la resta). I amb la teua veritat dius que la conselleria (de sanitat) no té recursos per a fer un centre de salut.
   Però pel que dius sembla que la d’Educació si que en deu tindre per fer en l’aulari altres coses (projectes que tu ja coneixes). Repassa els pressupostos GV i segur que trobes llocs d’on es poden traure recursos per acabar i dotar l’edifici per fer-lo centre de salut. Ara estes coses també són qüestió de prioritats, i ahí és on ens diferenciem. Però si tu estigueres a l’oposició, i veieres els pressupostos actuals, pensaries igual?
   Clar que després comentes que esperar «que ho facen les administracions es perdre el temps». Aleshores és que estàs pensant en que siga el sector privat qui ho faça a canvi d’una concessió?. Igual fer un centre de salut en règim de concessió ho veurieu millor? Al cap i a la fi l’Area de Salut de la Ribera va en eixa línia. Quan aposteu per les concessions amagueu una cosa important: l’administració s’obliga a compensar l’empresa concessionària si anualment no aconsegueix les xifres previstes. Vols exemples a nivell municipal? Repassa els plecs de concessions?
   Per últim: vols dir que en 4 anys el PP-Consell no ha tingut temps de fer el centre de salut que Blasco vingué a Carcaixent a presentar un divendres en precampanya? Aleshores 2007 ja estàvem en crisi?
   Conclusió: segons tu nosaltres quan presentem propostes (que agraden a la gent) fem maquillatge. I vosaltres quan presentàreu el segon centre de salut que féreu?Molt senzill: MENTIR I ENGANYAR.

   • Sr. Salom, sols vosté argumenta en eixos termes. Jo done ací la meua opinió, no la meua veritat i la meua opinió és que, amb la que està caent, esperar que la Conselleria faça un nou Centre de Salut a Carcaixent, amb la inversió i contractació de personal que això suposa és perdre el temps. I si vosté pensa altra cosa, màquina avant.
    El rebuig visceral al sector privat és una de les raons que els manté a vostés tants anys on estan. Un posicionament que agrada a bona part dels seus votants i que vostés mantindran però sols mentre siguen oposició, això ho tinc clarissim!.
    A vosté no li agrada la intervenció del sector privat en règim de concessió mentre que a mi no hem desagrada en absolut, sempre depenent de les condicions (per exemple, que les xifres previstes a compensar, com vosté diu, siguen raonables).
    Clar que el Consell ha tingut temps per fer el centre de salut i clar que no l’ha fet…i clar que ha fet un Institut (9 milions d’euros), que ens ha concedit 1.3 milions per a la zona Renfe, la Plaça Major, el Ruralter…no cal que li repase la llista, que es llarga i vosté la coneix be!.
    Conclusió: si vosté tinguera clar que eixa proposta no anirà a cap lloc i la seua única intenció fòra la crítica posterior al PP però no que Carcaixent tinguera un centre de salut, com a estratègia de partit podria ser-li a vosté profitosa però no seria profitosa per a Carcaixent…seria això mentir i enganyar als veïns?.
    I si quan el PP va presentar el centre de salut ho va fer pensant que seria una realitat que, de moment, no s’ha complit…estava enganyant als veïns?.
    Mire, serà perquè és Nadal però no pense que vostés enganyen ni pense que ho faça el PP. Podem estar en desacord en este i molts altres assumptes però jo mantinc que aci casdascú farà el que puga i el millor que sàpiga: sols desitge que encertem, uns i altres, en allò que Carcaixent necessite.

    • Ino, tens molt però que molt de morro: com pots prometre en maig que construireu el centre de salut i dir en desembre del mateix any que per descomptat que no el fareu? Jo no sé com no et cau la cara de vergonya. Vosaltres devíeu saber en campanya perfectament l’estat de les finances, i si tan pocs mesos ja us heu desdit… Home, això es una estafa als ciutadans ho mires per on ho mires! I això es el que desprestigia tant la feina dels polítics: prometeu coses que sabeu ja que no complireu. Quina poca vergonya.

 9. Si home, els catalans tancant ambulatoris i voleu que nosaltres ne fen de nou. Aisó es trellat i lo demes…..

 10. Olé, Ino! Eres un crack!!
  Primer, ja anuncies que el teu partit, el PP, s’oposarà a esta iniciativa constructiva que vol aprofitar una inversió (en este cas, simplement despesa) que no teniu ni idea de què fer amb ella. Heu malbaratat recursos públics, heu tirat els diners dels nostres impostos i ara no accepteu les possibilitats de solució que vos apunten des de l’oposició.
  Segona, ja dones per perduda la possibilitat d’instalar a Carcaixent el segon ambulatori. Cal que et recordem que ho heu promés a bombo y platillo en els últims programes electorals. Està bé que reconegues que heu mentit a la ciutadania i que no teniu cap intenció de complir ni tan sols el vostre programa electoral. Heu estafat els vostres votants, dius que ni tan sols paga la pena exigir els recursos que farien possible el segon centre de salut que necessita Carcaixent. Us esteu lluint!
  Tercer, és vergonyós que escudant-vos en la crisi ho privatitzeu tot. Pel que dius, es veu que esteu pensant que alguna empreseta amiga vos traga les castanyes del foc en la cagada que heu fet a Gaianes. La catòlica vos ha deixat tirats i ara ens encolomareu alguna altra empresa per salvar el cul. A vore si enteneu que no es tracta de posar allà «el que siga» perquè no quede buit com està ara. Es tracta de traure-li profit per al poble, per a tots, no per a uns quants amiguets de l’alma.
  I quart, el paper de l’oposició és fer propostes constructives i també destapar les mentides i els enganys de l’equip de govern. I amb esta proposta, fixa’t tu, el Bloc ha aconseguit les dos coses.
  Menys clavar-se amb l’oposició i més lluitar per conseguir per a Carcaixent els serveis i les inversions que mereixem.

 11. No mienta Opinador. En estos duros momentos de crisis la Generalitat, casualmente, sí tiene recursos para otras cosas. Se trata simplemente de fijar prioridades. Por lo menos ya sabemos cuáles no son las suyas…

  • Señora, yo no miento en ninguno de mis comentarios. He dicho, y se lo repito, que creo que la Conselleria, no yo, en estos momentos, no tiene entre sus prioridades la construcción de un nuevo centro de salud en Carcaixent y además he dicho, y se lo repito, que viendo cómo está el patio no sólo me parece normal sino más que razonable (por mucho que yo lo lamente).
   Todo eso es lo que yo he dicho y repetido. Efectivamente, se trata de fijar prioridades…

 12. El segon centre de salut ja tenía un solar asignat per a la seua ubicació, (on fan ara les palles) i lola botella va votar en contra en les corts valencianes en desembre de l´any passat de l´implantació del 2 centre de salut, el pla antiinundacions de cogullada i l´accés a la CV-50.
  Així que Lola Botella en la seua condició de diputada perjudicà als interessos dels carcaixentins.
  Estic a favor de la proposta que va fer el Psoe en campanya de reclamar l´extensió de l´escola oficial d´idiomes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here