L’Alcúdia demana la supressió de barreres arquitectòniques en els col.legis públics

0
266

L’Ajuntament de l’Alcúdia ha acordat, per unanimitat, exigir a la Conselleria d’Educació la instal·lació urgent d’ascensors als col·legis públics Heretats i Batallar i així solucionar els problemes de mobilitat permanent o ocasional, tant d’alumnes com de professors que es puguen produir.

La moció presentada per Compromís per l’Alcúdia denúncia que des de fa anys els col·legis públics Heretats i Batallar venen reclamant a la Conselleria d’Educació la instal·lació d’ascensors en aquestes escoles sense que, fins la data, s’haja atès aquesta sol·licitud que puga solucionar els problemes de mobilitat permanent o ocasional del personal del centre, tant d’alumnes, com de professors o de pares i mares dels alumnes. Malgrat les distintes gestions efectuades, la visita de tècnics de la Generalitat Valenciana i les promeses efectuades, a hores d’ara, la Conselleria no ha donat resposta a aquesta demanda i la situació continua exactament igual.

Paco Sanz, regidor de Compromís ha explicat que han sigut distints el professors i alumnes afectats per problemes de mobilitat que han patit l’absència d’un ascensor als centres o que, fins i tot, han tingut que canviar de centre per poder ser ateses les seues necessitats. Però, a banda d’aquests problemes de mobilitat permanent, són nombrosos els casos d’immobilitzacions temporals causades per luxacions, trencaments i distensions que suposen un calvari per a l’alumne afectat i en moltes ocasions per als seus pares que han de carregar amb ell per pujar les escales tant del col·legi Batallar com Heretats, amb el perill que aquestes operacions comporten.

De fet, denúncia Compromís, durant aquest nou curs, han continuat produint-se aquestes situacions que han provocat en alguna ocasió el canvi d’ubicació de la classe, utilitzant la biblioteca, que no ha pogut complir les seues funcions durant algun temps. Cal dir, per tant, que aquests centres no estan adequats en l’actualitat per a problemes de mobilitat i no poden acollir en les seues aules habituals a alumnes o professors amb problemes permanents o circumstancials de mobilitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here