Fabra encapçala el desembarcament de polítics en la Festa de hui a Algemesí

0
365

Els Tornejants

Tota la població d’Algemesí estarà este matí concentrada al centre del municipi per assistir a l’exhibició extraordinària dels balls i dances de la seua internacional Festa declarada, recentement, per la Unesco, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Tampoc han volgut perdre’s este extraordinari esdeveniment,  el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, la consellera de Turisme, Cultura i Eports, Lola Johnson, el president de les Corts Valencianas, Juan Cotino, el secretari autonómic de Cultura, Rafael Ripoll; la directora general de Patrimonio, Marta Alonso, la diputada d’ Educació de la Diputació de Valencia, Oreto Segura, el delegat del Consell, Rafael Soler; el diputat d’ EU en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, a més del diputat nacional de Compromís, Joan Baldoví, la coordinadora de castellers i la directora del Fórum Unesco.

La plasticitat de les Muixerangues buscaran el cel d’Algemesí i al mateix temps oferiran el seu repertori els balls dels Bastonets, Pastoretes, Carxofa, Arquets, Llauradors i Tornejants en dos escenaris; primer a la Plaça Major, a partir de les 12 hores i tot seguit a l’interior de la Basílica de Sant Jaume.

Més de 1.500 actors demostraran als que encara no la coneixen el perquè esta autòctona festa, que data del segle XIII, és considerada patrimoni del món.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here