Sueca condiciona tota la zona enjardinada del parc de l’estació i el col·legi Carrasquer

0
553

Pilar Moncho junt als jardins

L’Ajuntament de Sueca, gràcies a una subvenció de la Diputació de València, ha iniciat els treballs per a condicionar tota la zona enjardinada del parc de l’estació. “No és l’única zona verda de la ciutat, però hem decidit començar per ella per tractar-se de la més antiga i emblemàtica del municipi. Intentarem conservar-la  en la seua essència sense que es perda cap de les seues espècies més característiques. El primer treball consistirà a netejar bé les palmeres de males herbes per a poder aplicar els tractaments correctament”, ha assenyalat la regidora de Serveis Municipals, Pilar Moncho.

Es calcula que els treballs duraran unes quantes setmanes. Una vegada finalitzats, l’Ajuntament assumirà el cost dels treballs de condicionament que es realitzaran també en la zona enjardinada del col·legi Carrasquer. “Aprofitarem tota la infraestructura que utilitzarà l’empresa encarregada en el parc de l’estació, per a realitzar també el condicionament i tractament de les espècies que viuen en el jardí del col·legi”, ha afirmat Moncho.

L’Ajuntament de Sueca promou l’educació ambiental en els col·legis

Després de l’èxit aconseguit amb la campanya dirigida als escolars “Agrega’t a la Natura 2011”, impulsada per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca, en la qual van participar el passat mes d’octubre al voltant de 1.600 escolars, l’alcalde del municipi, Salvador Campillo, la regidora responsable de l’àrea, Manuela Egea, i el tècnic de Medi Ambient, Joan Aguado, van visitar fa uns dies tots els centres escolars, així com el centre d’Educació Especial “Miquel Burguera”, per a fer entrega d’un lot de llibres de consulta relacionats amb esta matèria i del diploma acreditatiu per la seua participació en esta iniciativa.

L'alcalde amb el director del col.legi Luis Vives

“Entre els objectius principals de la campanya, destaca el de complementar les activitats d’educació ambiental que reben en els col·legis, així com implicar als més joves perquè en el dia a dia assumisquen hàbits més sostenibles, i la introducció dels menors en la problemàtica ambiental que generen els residus urbans, incentivant-los a consumir d’una manera més responsable. Per a l’any que ve, i amb l’ànim de renovar i ampliar la Campanya oferint noves activitats i tallers, hem distribuït pels col·legis una enquesta perquè els professors que han participat opinen sobre els continguts o la metodologia usada, i puguen realitzar propostes amb la finalitat de millorar any rere any la campanya ”, ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Manuela Egea.

Junt amb el lot de llibres i jocs educatius relacionats amb l’atenció al medi ambient, els centres han rebut un diploma de la Regidoria de Medi Ambient “en agraïment a la seua participació en la campanya ambiental d’arreplega selectiva de residus i consum sostenible”.

Una altra de les activitats dirigida als escolars i promoguda per la Regidoria de Medi Ambient, consistix en un concurs de dibuix en el qual, els escolars que van participar en la Campanya, han realitzat els seus treballs basant-se en la mateixa temàtica: la protecció del medi ambient. Els dibuixos estaran exposats en el Mercat Central, fins al dia 16 de desembre. Allí, qui ho desitge, podrà votar per a triar el millor o més original dibuix.

Mercat artesanal

Sueca celebra el Dia Internacional de les Personas amb Discapacitat

Sueca va celebrar divendres passat el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb nombrosos actes promoguts pel Centre Ocupacional Municipal. La COPAVA (Coordinadora de Centres Ocupacionals de la Comunitat Valenciana) va designar al centre municipal per a que la localitat acollira una jornada de convivència entre distints centres de la província de València. Entre els participants que es trobaven; La Fundació Espurna de Gandia, la Costera de Xàtiva, José Alcamí de València, Llum Verda de València, Avanç d’Ayora i el Centre Ocupacional de Sueca.

El dia va començar amb una fira de productes artesanals en la plaça de l’Ajuntament que va durar tot el matí. Un total de  set centres van participar, entre els que estaven la Costera, de Xàtiva; Espurna, de Gandia, Sitges, de Burjassot, Renaixer, de Godella; Ivadis (Institut Valencià de Discapacitat), l’associació “A passar-ho be” i la Fundació per a persones amb malaltia  mental Santos Andrés, Santiago i Miguel de Sueca. “Resulta molt interessant i motivador per a les persones amb discapacitat la realització d’activitats com estes en què poden mostrar el treball que exercixen diàriament”, va assenyalar l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, qui va estar visitant la fira i va adquirir diversos articles.

Més tard, unes 250 persones van acudir al casal de la falla El Portal on van poder disfrutar d’una agradable menjar i relacionar-se amb persones d’altres localitats. A la vesprada, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví va acollir l’XI Festival d’Hivern organitzat per la Comissió d’Arts Escèniques de COPAVA que va comptar també amb la presència de l’alcalde “cal destacar la il·lusió, l’esforç i l’art que demostren tots ells en l’escenari”. El Certamen va consistir en actuacions de diferents grups de xics i xiques de centres ocupacionals que dediquen part del seu temps a practicar balls, cantar i inclús actuar. Per la seua banda, el Centre Ocupacional de Sueca va actuar interpretant les cançons “Tio Canya”, “Resistiré” i “Què li durem”. En els descansos del mateix, l’Escola de Dansa de Sueca va oferir unes actuacions dirigides per Mariví Ripoll.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here