Una bona part de les cases tapiades al barri de l’Alquerieta es concentren al carrer Callao

4
380

Carrer Callao

Un dels problemes que afecten a la convivència dels veïns en el barri de l’Alquerieta és, sens dubte, la tenència d’animals en algunes de les cases d’esta zona d’Alzira. El veïnat interposà 19 denúncies en este aspecte entre els mesos de setembre, octubre i novembre, el que va comportar altres tantes inspeccions per part de la policia local.

El regidor, Eliseo Candela que ostenta esta delegació, ha revelat que l’Ajuntament «ficarà en marxa, en breu termini, la nova ordenança»,i que «ja s’ha comunicat a tota la barriada perquè tinguen en compte que no podran guardar animals a les seues cases». Una ordenança que com és llògic afectarà a tota la ciutat.

Riberaexpress ha estat durant una estona en l’Alquerieta amb el responsable de l’àrea de la Policia Local, per tal de comprovar i analitzar, in situ, la problemàtica del barri.

Candela assegura que des de fa 8 anys «hi ha una patrulla constant en esta barriada, amb 3 torns de 24 hores» i afegix «mentre hi han dos patrulles de servici, una està a l’Alquerieta llevat el cas de produir-se una urgència en altre lloc d’Alzira».

Pel que fa a la venda d’estupefaents, el regidor m,anifesta que «la policia local fica punts de control per requisar els vehicles, la potestat per investigar correspon a la policia nacional que ens consta que també patrulla, de vegades fins i tot hem requisat droga, però més enllà ja no podem anar». Precissament va ser la policia local la qui «passà la informació a la nacional i que provocà la última redada on es detingueren a set romanesos».

10 de les 38 cases tapiades estan al carrer Callao

Durant el darrer trimestre els agents d’Alzira han desconectat un total de 65 enganxes de fluid elèctric ilegal, però el que més feïna els dona es l’ocupació ilegal d’habitatges.

Al barri hin ha ja 38 cases tapiades i «el carrer que s’emporta la palma és el Callao» on l’ajuntament ha tapat les portes, però també les finestres i balcons d’una decena de cases.

La majoria d’elles pertanyen als bancs, però la policia local, per tal d’intervindre deu localitzar primer els propietaris i informar-los que sa casa està ocupada. Una vegada localitzats l’actuació més ràpida és que els propis titulars procedixquen a tapiar-la. El procoediment «és més complicat i llarg» quan la titularitat correspon a un banc, segons el regidor.

Que nos quitan la casa

L’equip periodístic d’este diari digital va comprovar l’estat d’ànim que es viu a esta important barriada de l’Alquerieta. Un matrimoni resident al carrer Callao va confondre el regidor Eliseo Candela i els periodistes amb els directius d’una entitat bancària en estar acompanyats per agentes de la policia. Fet que va contribuir al seu nerviosisme com ho demostra la seua airada rebuda: «Vámonos que nos quitan la casa, antes de dar la casa al banco le pego fuego, aquí se va a armar la de San Quintín».

Poco a poc el màxim responsable de la Policía Local els va convèncer que eren representants de l’Ajuntament  i sols pretenien recollir les impresions dels veïns i comprovar que «la convivència ha millorat a l’Alquerieta en els últims mesos».

El veí es va disculpar, i a rengló seguit explicà la seua delicada situació económica «amb 9 fills sense treball» i «el deute» d’unes quantes lletres al banc de la seua casa hipotecada.

Mig centenar de veïns exposaren les seues queixes davant la corporació local en el recent plenari relacioandes amb la falta de seguretat i l’abundància de robatoris que, al seu juí, patixen en l’Alquerieta.

Riberaexpress

4 Comentarios

  1. TURNO DE 24 HORAS DE LOS POLICIAS, PERO NO SE DONDE, PORQUE NO SALEN DEL CUARTITO DE TIENEN AL LADO DE LA ASOCIACION DE VECINOS

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here