Compromís alerta que el canvi de qualificació en el Polígon de la Garrofera de Guadassuar permetrà ficar industries molt contaminants

1
163

El regidors Paco Sanz, Joan Puchol i Pasqual Ortega davant de la planta de residus sanitaris

Facilitarà l’ entrada en funcionament de la planta de residuus sanitaris del grup III

El BLOC-Compromís de Guadassuar i Compromís per l’Alcúdia, a través dels seus portaveus municipals Joan Puchol i Paco Sanz, manifesten conjuntament la seua oposició més rotunda al canvi de qualificació del PGOU de Guadassuar, que permetrà, al polígon industrial de la Garrofera, la instal·lació d’indústries altament contaminants, que tinguen grau 5 en qualificació molesta i fins a grau 4 en qualificacions insalubre, nociva i perillosa.

Amb aquesta classificació, poques seran les indústries que no puguen implantar-se en la zona, les quals podrien provocar un fort impacte mediambiental en els termes de Guadassuar i l’Alcúdia, però sobretot, poden arribar a posar en perill la salut de les persones, especialment els veïns i veïnes de Montortal, situat a penes a 150 metres de dit polígon.

Així podria entrar en funcionament la Planta de Residus Sanitaris del Grup III, com ha anunciat l’alcalde de Guadassuar, a la qual s’oposaren nombrosos veïns de les dos poblacions en 2003, arribant a recollir-se 4.000 firmes en aquell moment.

En el vigent PGOU de Guadassuar aquestes indústries no es podien implantar. Però la redacció del nou PGOU ha canviat aquesta qualificació, incrementant el grau de perillositat i toxicitat de les indústries que s’hi podrien instal·lar. En la documentació del PGOU no hi ha cap justificació que explique el perquè d’aquest canvi, com exigeix preceptivament la legislació. Ni tampoc té en compte el Reglament d’activitats molestes, insalubres, nocives i perilloses, que disposa que aquestes indústries se situaran a una distància mínima de 2000 metres de qualsevol nucli residencial.

Per tot açò, els grups polítics municipals de Compromís proposen treballar units en defensa de la salut dels veïns i veïnes de les dos poblacions, així com pel manteniment del respecte mediambiental dels térmens municipals. En aquest sentit conviden a sumar-se a aquesta iniciativa a la resta de grups municipals i associacions que representen col·lectius afectats, per tal de lluitar per la nostra salut i el medi ambient.

Comunicat de Compromís L’Alcúdia i de Guadassuar

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here