Les empreses d’Alzira que construiren la Universitat Catòlica reclamen via judicial a l’Ajuntament 350.0000 euros d’IVA

1
236

Parcel.la de Tulell on estava projectada la torre M10

Seu universitària d’Alzira construïda l’any 2007

Les mercantils, Promociones Casproher SL i Cascriva SL han interpossat un recurs contenciòs-administratiu al Jujat nº 1 de València contra l’Ajuntament d’Alzira per «desestimar» el pagament de l’Impost de Valor Afegit (IVA) reclamat, en el seu dia, que correspon a la construcció del primer edifici de la Universitat Catòlica, de la reforma de la Plaça Primer de Maig i d’un tractor donat al consistori. La suma reclamada s’eleva a 343.000 euros.

Tant Promociones Casproher com Cascriva tenen com administrador únic a José Castelló Alepuz. La primera mercantil participa en l’execució dels dos projectes en un 60% davant el 40% de la segona, mentre el tractor agrícola, valorat en 23.000 euros, va ser donat, íntegrament, per Promociones Casproher.

La construcció de la seu universitària i la reforma de la plaça foren obres finançades, al 100%, per estes empreses d’Alzira a canvi de «transformar l’edificabilitat terciària en edificabilitat residencial» de la parcel.la anomenada, «M10», situada en la zona comercial del Pla Parcial del Polígon de Tulell, amb una superfície edificable de 19.753 m2.  Estes mercantils havien projectat alçar el gratacel més alt de la comarca, amb 30 plantes i 110 metres d’alçària.

L’Ajuntament desestima el recurs de les empreses

El consistori havia desestimat el recurs de reposició presentat per les dos mercantils per entendre que el cost de l’IVA reclamat no corresponia soportar-lo a l’Ajuntament. El informe dels tècnics municipals considera que «en el moment de la signatura del conveni (entre l’ajuntament i les dos empreses) era conegut que l’obra de construcció de la Universitat estava sujecta i no exempta de l’IVA i que en el conveni urbanístic no es va indicar res respecte a que l’Ajuntament deuria soporatr l’IVA de la construcció de la Universitat ni de l’entrega en diners».  I afegix l’informe «és pel que cal entendre que en les quantitats citades en el conveni urbanístic l’IVA anava inclòs, i no seria tant per als conceptes de major aprofitament urbanístic com en la contraprestació de l’obra de la Universitat i l’entrega d’una quantitat en metàlic».

L’obra de la Universitat Catòlica està valorada en 1.800.000 euros, mentre el pressupost de la reforma de la Plaça Primer de Maig va ser de 200.000 euros.

En el plenari d’esta nit, la corporació ha decidit personar-se en este procediment judicial davant el Jutjat del Contenciòs-administratiu nº 1 de València «en compliment de l’obligació que té impossada d’exercir les accions necessàries per a la defensa dels seus bens i drets».

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here