Sueca presenta a la seua coalició local que ajudarà a les víctimes de violència de gènere

0
376

Autoritats i públic assistents a la presentació del programa

La coalició local de Sueca forma part del Projecte Europeu Transnacional Iceberg Contra la Violència de Gènere

La seu de la Mancomunitat va acollir el passat dia 25, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, l’acte de presentació dels membres de la coalició local de Sueca que participaran en el projecte europeu Iceberg. Junt amb Tavernes i Cullera, el nostre municipi serà un dels tres pioners en tota Espanya a posar en marxa este programa europeu amb l’objectiu que les víctimes no se senten mai a soles.

Per a això, durant els últims mesos, el programa Iceberg ha estat formant a un col·lectiu de persones representatiu de la societat suecana, entre els quals trobem  especialistes de la sanitat, justícia, psicologia, policies locals, autònoms, representants del comerç i membres de tot el teixit associatiu del municipi. Les persones que formen esta coalició, bé per la seua professió, competències, habilitats personals o pel medi social en què es mouen, podran actuar com a agents de canvi social, aprofitant la formació i sensibilitat que tenen sobre este tema. D’esta manera, es pretén aconseguir que, des de la mateixa comunitat, es contribuïsca a una conscienciació pública del greu problema social que estava ocult, silenciat i invisible.  La sensibilització de la ciutadania permetrà, no sols major confiança a la dona, sinó també un decidit rebuig social a les agressions i actituds dels maltractadors.

A l’acte de presentació dels membres de la coalició local de Sueca, van assistir l’alcalde, Salvador Campillo; la regidora de Polítiques d’Igualtat i membre de la coalició, Mª José Sarrió; el regidor d’Acció Social, Joan Baldoví; els companys de govern, Enrique Vidal, Josep Navarro i Pilar Moncho; altres membres de la corporació municipal, i un  nombrós públic entre el qual es trobaven integrantes del col·lectiu Dorotea  de víctimes de violència de gènere.

“Com a dona, i al front de les regidories de Polítiques d’Igualtat i Seguretat Ciutadana, em vaig sentir legitimada i doblement implicada i motivada per a participar en totes les accions i recursos que es destinen a esta lluita en particular, i contra tot tipus de violència en general”, va assenyalar la regidora de Polítiques d’Igualtat, Mª José Sarrió. “L’Ajuntament de Sueca ja va ser pioner al seu dia a aprovar un protocol d’actuació per als actes de violència de gènere. La nostra policia local treballa en el seguiment de les ordes d’allunyament i protecció. El nostre equip de Serveis Socials treballa incansablement en la mateixa direcció, atenent i orientant les víctimes, així com en la prevenció. Gràcies a tota esta col·laboració i coordinació, Sueca s’ha guanyat dignament el seu lloc per a formar part del projecte europeu pioner Iceberg”, va concloure Sarrió.  “Les xifres que mostra la violència de gènere són aborronadores, però encara ho són més si pensem que darrere de cada mort violenta  hi ha una família sencera destrossada i que la recuperació és molt difícil. Per tot això, ara més que mai, aplicant iniciatives com la del projecte Iceberg en la qual participa el nostre municipi, i sobretot denunciant sense por, aconseguirem eradicar esta greu injustícia que tant mal causa en la nostra societat”, va afirmar l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo.

A l’acte van assistir també, Dory Aviñó i Joan Paredes, portaveus del Projecte Riu Violeta, els quals van mostrar gràcies a un vídeo el treball realitzat durant sis mesos per a previndre la violència de gènere en el barri del Raval d’Algemesí.

Sueca  inaugura la IX edició d’Espai Jove

Divendres passat, la sala d’exposicions Els Porxets va acollir la inauguració de la IX edició d’Espai Jove, organitzat pel Consell de la Joventut i la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sueca. Durant les pròximes tres setmanes, se succeiran les activitats culturals entre les quals destaquen els concerts, exposicions, audiovisuals o visionat de documentals i curts.

Inauguració Espai Jove de Sueca

“És un honor poder aportar el meu granet d’arena a esta finestra oberta que demostra que en Sueca hi ha futur. Quan una iniciativa com esta es manté, és perquè té una bona acollida i també perquè el públic a qui es dirigix és el col·lectiu més dinàmic de la nostra societat, el que més reclama plataformes des d’on poder expressar-se. És just reconéixer i agrair el treball de totes aquelles persones que treballen perquè açò siga un èxit, en especial a la tècnic del Consell de la Joventut, Anabel Calderón”, va afirmar en la inauguració la regidora de Joventut, Raquel Tamarit. Per la seua banda, l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, va felicitar als organitzadors “i a totes aquelles persones que participen en esta edició. Sueca està plena d’artistes i esta mostra és un clar exemple”.

En la mostra multidisciplinària, que es pot contemplar en les dos sales d’exposicions dels Porxets fins al 18 de desembre, exposen la seua obra 25 artistes de Sueca i els voltants: Rita Alafarga, Rosa Serra, Alba Fluixà, Marta Simeón, Ipek Konak, Carlos Puchades, Deif, Juanu, Jessi Andrés, Mai Hidalgo, Kimi, Lolo, Alejandro Pellicer, Laura Granell, Laura Mars, Anabel Calderón, Pilar Escrivà, Talia Llop, Gisel Gorris, Maria Coves, Blanca Monzonis, Silvia Talens, Xussa Català, Manu Blasco i Cristina Gómez. D’altra banda, s’oferiran actuacions i concerts, a més de teatre, curts i concerts acústics. Els grups musicals que participen en esta edició són: Jazztabé Band, The Lick, Lo-Cura, Pocatraça, Atopeton, Francesc Colubi, alumnes de guitarra moderna i de teatre.

La companyia local Maduixa Teatre participarà en esta edició mostrant-nos una nova proposta per a tots els públics que introduïx l’element visual i la dansa. Per a finalitzar, l’Últim Toc Teatre, junt amb els Júniors del Carmen, oferiran la segona part d’un espectacle que van presentar en les primeres edicions d’Espai Jove. Tot això es podrà disfrutar en les sales d’exposicions dels Porxets.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here