S’obri el Parc Empresarial El Pla per contribuir al resorgiment econòmic d’Alzira i la comarca

1
381

La primera indústria de El Pla a punt d'acabar-se

Accés a la CV-50 pel terme de Guadassuar

Accés a la Carretera d’Algemesí CV-42

El Parc Empresarial El Pla que van promoure, fa ja uns quans anys entre l’Ajuntament  i l’Associació Empresarial d’Alzira (AEA), ja és una realitat. Les obres estan acabades, les conexions obertes amb la CV-50 i la CV-42, després que el consistori haja fet una recepció «parcial» de les obres d’urbanització. Una recepció parcial a falta de menuts detalls com la jardineria però que «serà definitiva en un breu termini» segons ha assegurat l’alcaldessa, Elena Bastidas a Riberaexpress.

La definitiva està supeditada a «conseguir una sèrie d’avals per poder mantindre, reparar i conservar l’estat actual de les obres d’urbanització» afegia la primera autoritat local.

Les obres que començaren el darrer any del boom econòmic (el 2007) s’han acabat en el pitjor anys de la crisi econòmica i això ha fet que les múltiples demandes de parcel.les inicials s’haja quedat, fins ara, en l’adquisició d’un 40% de la superfície total ofertada, segons revela el president de la AEA, José Villalba.

La primera nau industrial es troba, pràcticament, acabada i hi han altres tres indústries que estan començat a instal.lar-se; un magatzem de cítrics, altra de reciclatge i una fàbrica de maquinària. Villalba és mostra optimista i confesa que «hi han bones perspectives» de que els altres propietaris de les parcel.les comencen, poc a poc, a instal.lar-se al Pla.

Per a Bastidas, el nou par empresarial constitueix «una esperança» per al resorgiment de l’economia local, però afegix » no estarè completament satisfeta fins que quede complet el polígon industrial».

L’any 2007 hi havien dos macro projectes a la capital de la Ribera que donaven els primers passos; el Parc Empresarial amb un milió de m2 de superfície i el Centre Comercial Vilella. Entre els dos sumaven una inversión pròxima als 300 milions d’euros amb la perspectiva de crear varios milers de llocs de treball.

La crisi s’emportà per davant el complexe comercial, del que es feren poc més que els fonaments i ha ralentit el polígon industrial.

Villalba manifestava, fa quatre anys, que el polígon «exercirà un impacte molt gran sobre l’economia d’Alzira», un impacte que, malauradament s’ha endarrerit a l’espera que escampe i arriben millors temps económics. Només en la urbanitzación s’han invertit 55 milions d’euros i falta el que és, a partir d’ara, més important que els emprenedors conseguixquen le finançament necessari per invertir i montar les seues indústries en El Pla.

Més incògnites planteja el solar del centre comercial que va adquirir l’aleshores, Bancaixa, a l’empresa promotora d’Alzira, en estar totalment paralitzat el projecte.

1 Comentario

  1. Tant de bó comencen el més prompte possible a omplir-se de fàbriques estos terrenys i moltes families alzirenyes i/o del voltant puguen tornar a treballar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here