Compromís felicita Algemesí per la declaració de patrimoni de la Humanitat de la seua festa

0
419
Enric Morera en la Processoneta del Matí d'Algemesí

El portaveu del grup parlamentari Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera i el diputat electe de la formació al Congrés, Joan Baldoví, s’han sumat este matí a les felicitacions al poble d’Algemesí, per haver aconseguit definitivament la declaració de la seua festa de la Mare de Déu de la Salut com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Segons Morera, “és una festa plena de simbolisme i amb una riquesa folklòrica impressionant i és de justícia este reconeixement que es fa a Algemesí i les seues tradicions, que ens situen en el mapa per a compartir amb tota la humanitat la nostra festa i la nostra cultura i que demostra la riquesa i la grandesa d’allò que tenim les valencianes i els valencians que ens ha arribat per l’estima a les arrels i a la nostra identitat”.

Per la seua part, el diputat electe de Compromís a Madrid, Joan Baldoví, considera que, després de molts anys de treballs i gestions, “totes les entitats, persones i organismes d’Algemesí que han treballat per este reconeixement ho han aconseguit i per això hem de felicitar-los públicament, com també hem de felicitar i recordar a totes aquelles persones que han participat i participen en la festa, que mantenen viva la tradició, que toquen la dolçaina, el tabal, els instruments de vent o de corda, els qui ballen, els qui amb esforç col•lectiu munten les moixerangues, en definitiva, a totes eixes desenes i desenes de famílies d’Algemesí que mantenen viva la flama de la tradició i fan que cada mes de setembre milers i milers de persones vibren amb la processó de la Mare de Déu de la Salut”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here