El Bloc aconsegueix la primera alcaldia de la Ribera Alta després de la moció de censura de tota l’esquerra contra el PP a Alginet

27
317

El que estava cantat des de després de les eleccions municipals a Alginet es va consumar en el matí d’avui dissabte. Jesús Boluda (Bloc) ja és alcalde d’aquesta localitat després de prosperar la moció de censura que s’ha debatut en un ple extraodinario i que va presentar en el seu moment el cuatripartit d’esquerres (PSOE,SdA, Bloc i IdEA) contra l’alcalde popular, Enrique Girona.
Encara que el ple va ser molt tens i va estar ple d’interrupcions i esbroncades per part del públic, al final es va poder celebrar sense destacar cap incident major. Fins i tot en la concentració celebrada en les portes de l’Ajuntament tampoc va haver-hi cap incidència a l’eixida del nou equip de govern, uns cridaven i uns altres aplaudien.
Durant la sesio s’escoltaren consignes com «no volem la moció», «volem al nostre alcalde», «eleccions anticipades»  o «fora, fora».

En un saló de plens ple de gom a gom, un Jesús Boluda emocionat, després de prometre la Constitució i accedir a la vara de comandament, mostrà la seua satsifacció i il·lusió per l’alcaldia i va demanar al nou equip de govern tres coses: «Treballar, treballar i treballar». També demanà a l’oposició un control constant del nou equip de govern.

En el seu discurs va destacar que l’important en política «és treballar per a aconseguir el benestar de la gent i en Bloc-Compromís ens creiem aquesta definició, és una de les definicions més boniques que tenim en política».
Boluda va justificar la moció de censura perquè des de l’esquerra «estem convençuts, que el moment de crisi que passem, podem treballar d’una forma més eficaç que l’actual equip de govern. Tots sabem, que la moció de censura es una eina política plenament vigent en la nostra legislació».

També va recordar que al maig no va poder realitzar-se el pacte d’esquerres però «ara és una realitat».
El nou alcalde va explicar que en aquests mesos el cuatripartit «ha acostat postures fins a arribar a l’acord per a intentar solucionar els problemes que tenen els veïns d’Alginet».

Girona: «Cap justificació»

El ex alcalde Enrique Girona amb Anabel Arbona

Per la seu banda, el ja ex alcalde, Enrique Girona va felicitar al nou alcalde i li va desitjar sort, però va assenyalar que encara que la moció de censura «és legítima també vull dir que és injusta, molt injusta i que o te cap justificació». També va afegir que el programa que ha presentat el cuatripartit «és mateix que el nostre i que ja està executant-se».

D’altra banda el ja ex alcalde va assenyalar que el seu equip de govern li costava al poble 54.000 euros,»per aixó crec que l’única raó que ténen per presentar aquesta moció està clara i més que clara, i el poble la sap».
Després va fer una reflexió sobre la seua experiència com a alcalde i va recalcar que mai ha insultat a ningú, «encara jo no m’emporte el mateix».
També va insistir que ha fet «el que humilment he pogut i el que  m’ha dixat fer, mai m’he aprofitat del meu càrrec per a res. He renunciat al meu sou perquè considere que això és el que havia de fer per ajudar els meus veins i tampoc es’m va deixar fer-ho com jo volia».

També va tenir un «recaet» per a Pepe Alemany: «Algun dels quatre representants em va dir en una conversa que no volia ni càrrec ni sou, com han canviat els coses en sis mesos!!».

Alemany esbroncat, però eufòric

Pepe Alemany (SdA), eufòric

En el torn d’intervencions el més esbroncat va ser Pepe Alemany (SdA) qui va recordar que el PP si que el volia al juliol quan buscava una majoria estable per a governar: «A juliol sí que em volien», però part del públic li ncrepà amb: «No et volem!». Alemany va dir que Boluda «serà un bon alcalde i als que criden hui els atendrem igual el dilluns», va concloure. Alemany va exir de l’Ajuntament eufòric, amb els braços oberts amb el símbol de victòria.

Carles Bayarri (Idea) va dir que al juliol no va haver-hi temps per al pacte però que l’esquerra era majoria enfront de la «desidia» del PP i que Boluda era el «únic alcalde possible». Bayarri va defensar el nou govern per què «el 60% dels votants varen elegir l’esquerra». També va acusar al PP de no haver acavat cap obra.

Per la seua part, Antoni Lozano (PSOE) va defensar la seua gestió com a diputat en Les Corts i va afegir: «Governarem per a tots i la unió de quatre formacions no és ningun fre per a la governabilitat». Lozano va tindre que conduir una sesió plenaria amb moltes interrupcions.

El portaveu del PP, Vicente Rosa, va assenyalar que la censura ha d’explicar-se «millor» perquè hi ha «moltes coses fosques» i va mostrar la seua indignació pels sous que tindrà l’esquerra. També va defendre la gestió del PP i del seu alcalde Enrique Girona. Rosa recordà que amb este nou govern, Alginet «va a contracorrent: en la Mancomunitat, a la Diputació, a la Generalitat i ara al Govern  central governa el PP».

L’edil de GdA, Gloria Arnandis, va assegurar que la censura «usurpa els drets dels ciutadans» i va anunciar que demanarà al Gobiern central que es modifique la llei electoral i governe «el més votat amb llistes obertes». També va defendre la tasca de l’equip de govern: «Mai s’ha fet tant en tant poc de temps» i va defensar que la llista més votada, la d’Enrique Girona era la legítima per a governar.

Per altra parte, varios alcaldes i alcaldesses del PP de la comarca varen arropar a Enrique Girona encapsalts pel president comarcal del PP, Rafa Soler. Per part del Bloc assistiren al plenari el secretari comarcal, Gerard Donat i regidors de la formació nacionalista.

Riberaexpress

27 Comentarios

 1. Nunca en mi vida he sentido tanta verguenza ajena como esta mañana cuando le toco el turno de palabra a pepe alemany: el pueblo no es tonto y sabemos a lo q van ….

  • Ay senyor, Libre, el teu temps es passat ja. reiniciat, en la cuantitat de lios que tens i els que t’esperen aon tu saps, a l’edat que vas arrivant ja.uuuuuuuuuuuuuuuummmm. Y todavia con estos pelos.

 2. EN DEMOCRACIA DOS MES U SUMEN TRES I DOS MES DOS SUMEN CUATRE I JA ESTÁ EL QUE MES SUMA GUANYA, PURA MATEMATICA. NO JA QUE RASGARSE LES VESTIDURES, AIXÓ U FA EL EL PP SEMPRE QUE POT EN QUALSEVOL POBLE. PERO SEMPRE PITEN ELS MES IGNORANTS, LES SENNYORES DISTINGUIDES DEL PP NO PITARAN MAI.

  • vos acompanye a tot el poble d’Alginet en el sentiment!
   per a que després diguen que les majories absolutes no son bones! i aço?
   que serà el hazmereir de la Ribera!
   quina vergonya un poble governat per les minories, pues aneu apanyats!… aixó si d’ací tres anys i mig si arriben al final, ja voreu aon aniran a parar eixos partits, només que els votaran els familiars i els amics d’ells i el PP vos té que pegar una pana que ja voreu!
   per 3 anys i mig de sou han segut capaços d’afonar els quatre partits!

 3. Alginet tiene a partir de hoy al «Tio la vara» al mando del recién botado barco que nos llevará a ninguna parte, quizás a ellos sí les lleve a…

  Alguna de las instantáneas, tal vez cobre valor algún día, escoltado pero con los brazos no en alto, desde hoy cobrando.
  Individuos, probablemente «insolvente» aún después de tantos años de despilfarro, que no todos y auotoimpuesta a las riendas de un pueblo al que le quedará a partir de hoy poco más que el nombre.
  Gente que se acaba de instalar en el Centro de día. Ya que, con suerte irán de pasada a eso, a pasar el día, de vez en cuando hasta pasados.
  Eso sí, que no se nos pase por alto que quien va a gobernar a partir de hoy 26/11 no son los 4 aspirantes a un sueldo, tal vez hay un 5º detrás, que los maneja cual títeres en un teatrillo con un poquito de JB.
  En el día de hoy… cautivo y desarmado… el pueblo de Alginet… ha alcanzado la izquierda sin vergüenza… su primer objetivo capital… €€€€€€€€€€€€.
  Descanse en paz el pueblo de Alginet!!!

  • Estimado Just, veo que tienes toda la razón en lo del «Tio de la vara» sobre todo porque él es el que tiene que acabar con toda la «tonteria» que hay en este pueblo, que no es poca, ademas se ha podido observar alguna que otra «Vieja’l visllo» con su peinado de peluquería gritando «¡no me lo habia pasao mejor en mi vida!»… Que penica y que vida mas triste.

  • Bó, Just, pues te direm Just, pero TÚ, de veritat TÚ………………………………., no Just saps el perque dius tanta salvatjada, com a Just i altres seudonims, a més a més, utilitzant altres noms en altres llocs d’internet. Si tan informat/da estas de tots i tantes coses importants de estes persones saps , quin problema tens en participarliu al poble, a les properes eleccions qui nol diu que et tinguen a tu en conte tots els que estan en contra de la moció.

  • Els fantasmes que tens al servie no deixen que vegues la claritat, De quines titelles parles? Tindrás JB, del que es veu i de l’altre, fins no pugues més

 4. Que vergonya de poble……. Com potser que encara n’hi haja gent que pense com en els temps de la guerra civil? I el que és pitjor li llaven el servell a la gent jove. Els diners no tenen amo, però normalment els conservadors gestionen millor que les esquerres. El meu iaio em déia que el gos fart no furta tant perquè té prou menjar, però el gos desmaiat……..arrambla tot el que pot. Això ha passat a Alginet. Paciència, que el temps posa a cadascú al seu lloc

  • Lo que no puede ser es que todavia haya gente que piense como en la epoca de la dictadura. A mi mi abuelo me decia que los ricos tienen muchos modales pero muy poquita educación.

   • deixem la dictadura que fa molts anys que ha passat….. Açi tots sabem de quin peu coixetxa cadascun del que ix en la foto… Temps al Temps que este els possara en el seu lloc….

    i que dir, que si ho fan bé (i millor que de 25 anys cap açi), els donaré la raó….

 5. Gata indignada, no eres mes feixista perque no t’entrenes.
  avui en el plenari cadascú ha demostrat el que era. Per una part els demócrates i per l’altra els intolerants. I no t’olvides que els més lladres, sempre al llarc de la historia.
  han segut les dretes, ciao bambina.

 6. Administradors:

  Estimats lectors preguem que modereu els vostres comentaris, sino ens vorem obligats a tancar-los.

  Gràcies.

 7. Vergonya la que doneu la gent de dretes, que esteu un altra vegada a la caverna feixista com a sempre i per fi mostreu la vostra cara de veritat. Vorem si treballen o no per al poble, la alcaldesa Arnandis i el seu primer tinent d’alcalde Enrique Girona l’unic qan fet, lios, fanfarries i malgastar els recursos publics deixant l’ajuntament empenya y la caixa buida. Qui sap si algunes adjudicacions no molt regulars portaran al bon xic y la seua jefa a la banqueta, on no aniran sera al cel, ahi per mentiders no, estan condemnats al infern. Com segur que algu dira, eres del pot, m’adelante ¿i tu de quin pot eres?.

 8. No crec que puguen colocar en el ajuntament a tots els que deuen favors estos 4

 9. Sinverguenses, aneu a collir taronga en volta de omplir-vos les butxaques en els diners dels alginetins.
  Pepe Alemany en Urbanisme i Personal? Qué, a recalificar terrenyets i a colocar als mes amics? Perque no has agafat agricultura, serveis socials, basura, o festes? Si es que se veia vindre desde l’albufera…..

 10. la sesio plenaria de hui ha sigut memorable! hem podia esperar la manifestació q ja estaba convocada a la porta de l´ajuntament, pero el que hem pareix INDECENT! IMPRESENTABLE! MALEDUCAT! BARRIOBAJERO! INTOLERABLE! INADMISIBLE! i tot el q puguera escriure…… es la poca educació i decencia de alguns asistents al plenari, no han deixat ni respectat el torns de paraula de idea, sda, bloc i psoe, i els partidaris de aquestos partits esmenats no han fet ni un mal soroll mentre intervenien pp i gda…… ha estat de un mal gust intolerable el comportament de alguns veins, de veritat………… pero bé, varies persones que ho estaben sentint a la radio m han cridat hui per a dir-me el mateix q jo dic i felicitar als seguidors dels altres partits (i precisament 2 no son partidaris d la moció!) però en serio! el q esta bé esta bé. haveu segut uns MALEDUCATS!!!!!!!!!!!!!! per més escama la votació estaba guanyada i ja algunes descalificacions personals q se han sentit a l éixida. (a menys de 40 cm de alguns regidors)…………………………….NO COMENT!!!!!! DESPRECIABLE!

  • El que si que es barriobajero es el gest de Pepe Alemany. Mes decencia a tingut boluda, en no fer mostres d’alegria….. Que pasa, que el que manará es Alemany com presuntament a dit per el carrer?…Au que vorem el que passa.

 11. Bona nit a tots.

  Rogeta, es nota que no as estat en les sesions plenaries dels anteriors goberns del poble. Alli a veres comprobat en directe lo que si que es tindre mala jeta, mala educació, prepotencia i poca respectuositat democrática cara als atres regidors i al públic per part d’eixos gobernants, i que ara van a tornar a gobernar, i ademés, sense radio per a que el poble nou sentira.

  Salutacions

 12. bona nit. me crida la atencio un detall, la 3º foto on esta el sr enrique donat el basto de mando al sr jesus i el detall es la manera de mirar de cada cual.
  señor enrique sort en la vida i gracies. señor boluda no el conec personalment i pense es es home de principis i sap de sobra el que esta be i mal. molta sort.
  bona nit.

 13. PER A Xavi Pérez Juanes

  No crec que el comentari pel meu lloc es deuria d’haver censurat és vastant ilustartiu i moderat (PARLE D’UN PREMI NOVELL, NO D’UN GRUP DE LLADRES), perquè l’únic que intent és educar eixa bandada d’incultes ajudar-los que tinguen una cultura general, que espere que tu Xavi Pérez Juanes la tingues. Si no és així és perquè et dediques a censurar el que no t’interessa per al teu partit polític i per a ser administrador o moderador d’algun fòrum s’ha de ser molt però que molt imparcial.

  • Estimat lector li he enviat un correu personal.

   Ah! jo no sòc polític, sòc periodiste i músic.

 14. pepito grillo, sempre esteu amb la furtá, si cada vegada que li digueu a una persona lladre y sinverguença tinguereu que anar a demostraro davant d´un jutje no o dirieu tantes vegades. aixó es demostra en un jutjat. lo que has dit que els han furtat el pito només ha sigut ofendre per ofendre, ahi no ia cap de devat politic. no eu parat de insultar desde fa una setmana, sense parar-vos a pensar si tal vegada necesitareu que eixes persones a les que insulteu vos puguen resoldre algún problema en un moment determinat. mon pare sempre m´ha dit que la verdadera detra no es manifesta mai sempre tenen algun vasall per a fer i dir totes les tonteries que vosaltres esteu diguent.

 15. Be, ha estat claríssim, esta gent de dretes ens ha donat un clar exemple de civisme, tolerància i saber estar davant de la pèrdua dels seus privilegis De què ens queixem?»

 16. ENRIQUITO EL SAQUE Alemany deja de decir sandeces y ve a trabajar un poco a ver si se te aclaran las ideas…..

 17. Los administradores de esta web: Xavier Espanya y Xavier Pérez hemos decidido cerrar los comentarios para evitar más crispación y más insultos.
  Riberaexpress ha seguido de forma imparcial todo el proceso de la moción de censura. Se han publicado las dos versiones, la del PP-GdA y la del cuatripartito, lo que no se puede es «matar al mensajero».
  Lo sentimos mucho, pero hemos dicho ¡Basta!

  También hemos decidido que cualquier vecino de Alginet o de otra población pueda enviar un artículo de opinión firmado y con DNI para que exprese libremente su opinión sobre la moción de censura.
  Muchas gracias.

Comments are closed.