EU a favor d’una banca pública i en contra de l’especulació financera en una xerrada a Alzira

1
353

El col·lectiu d’EUPV-Alzira va organitzar una xarrada amb militants i simpatitzants sobre la crisi actual i les eixides que proposem des de l’esquerra. L’acte va comptar amb les intervencions d’Ignacio Blanco diputat d’EUPV a les Corts Valencianes, i David Llàcer, economista, que prové del moviment sindical i candidat per EUPV al Congrés.

EUPV-els Verds s’ha oposat fermament a les reformes laborals dutes a terme en l’últim any i mig, que han suposat abaratar l’acomiadament (despidos) i allargar els contractes en pràctiques sense límits als menors de 30 anys. A més a més, hem estat en contra de l’allargament de la jubilació als 67 anys i 35 anys cotitzats per cobrar íntegra la pensió. “Tots aquests sacrificis de la majoria de la població, no obstant, no han servit per a res, ni per a crear més treballs ni fomentar la contractació, i ni molt menys han saciat les exigències dels mercats financers” ha assenyalat Blanco.

EUPV-els Verds proposa derogar aquestes mesures i exigirà la supressió de la figura del becari, per substituir-la per un contracte amb plens drets i indemnitzacions, així com les Empreses de Treball Temporal. D’igual manera, exigim l’augment del salari interprofessional als 1.100 euros (dels 641,40 actuals, un dels més baixos d’Europa i som la quarta economia de l’eurozona). Cal recordar que Zapatero es va comprometre a elevar-ho a 1.000 el 2008, i a França està fixat en 1.400 €. Cal millorar el poder adquisitiu de les treballadores i treballadors, que han patit fins i tot en els anys de bonança una baixada dels salaris reals.

D’igual mode, EUPV-els Verds aposta per la creació d’una banca pública. L’estat ha donat com a garantia 140.000 milions d’euros als bancs, s’han injectat milions d’euros a través del FROP a les caixes –que s’han privatitzat- i s’ha hagut de nacionalitzar, per exemple, la

Iván Martínez, Ignacio Blanco i David Llácer

CAM. “Totes aquestes mesures només han servit per capitalitzar-se els bancs” ha apuntat Llàcer. “Amb aquestos recursos es pot portar a terme una banca pública, com la que hem tingut fa uns anys només, que permetera realment fer fluir el crèdit a les xicotetes empreses”.

Per a Ignacio Blanco “les mesures adoptades pel govern de Zapatero i altres executius europeus han suposat una retallada dels drets socials i de les treballadores i treballadors. La crisi està servint per atacar el que ha costat molts anys d’aconseguir. I les mesures que contempla el PP suponen carregar-se el conveni col·lectiu i ‘flexibilitzar’ encara més el mercat de treball.” Per a David Llàcer “s’han centrat en els retalls sobre els que no han generat aquesta situació, però no en com incrementar els recursos i ingressos dels poders públics per fer front a la crisi bancària i a l’especulació financera.”

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here