Baldoví (Compromís) es compromet amb els editors de la comarca a impulsar des del Congrés la Llei de la Distribució del Llibre

0
268

Diego Gómez i Joan Baldoví

Baldo amb els editors de la comarca

Impulsar la Llei de la Distribució del Llibre, que s’ha quedat aparcada al llarg d’ esta legislatura, és el principal compromís al que ha arribat el candidat de Compromís-Equo per València, Joan Baldoví, amb els editors de la comarca durant la reunió que han matés esta vesprada a Alzira. Baldo ha estat acompanyat pel regidor d’Alzira, Carles Aranda i pel també candidat Diego Gómez qui ha agafat el repte de defendre a Madrid «l’escola pública i a lluitar contra la privatització galopant».

La potent indústria editorial de la Ribera necessita una llei que regule les relacions entre les editorials i els distribuidors, segons han manifestat els representants de Bromera (Alzira), Edicions 96 (Carcaixent) i Andana (Algemesí).

Una indústria potent

Baldoví ha lamentat que en temps de crisi «siga la cultura la primera en patir les retallades» i per aixó s’ha oferit a ser el seu «embaixador» a Madrid per donar allí «tot el suport a les nostres editorials». El candidat de Compromís ha mostrat el seu rebuig a «l’economia especulativa» i el seu recolzament «als nostres emprenedors».

L’editora, Dolors Pedrós (Edicions 96) ha assenyalat que a la Ribera «hi ha una indústria editorial cada vegada més potent en fer productes de moltíssima qualitat que fan visibles als nostres escriptors». Pedròs ha criticat la «falta» de suport de les institucions al sector editorial valencià, una indústria que crea molts llocs de treball directes i indirectes».

A la Ribera Alta hi han prop de 80 llocs de treball directes repartits en quatre editorials i varios centenars d’ indirectes que donen feina a un bon nombre de correctors, traductors i il.lustradors.

Tant Josep Gregori de Bromera com Ricard Peris i Cristian Cayo d’Andana han reivindicat la necessitat d’una regulació en este sector.

Baldo, qui ha significat que «la cultura fa els ciutadans lliures» ha reivindicat una extensió universitària per a la formació en el sector d’arts gràfiques, tant potent a esta comarca així com la potenciació del centre associat de la UNED «en lloc de cedir instal.lacions públiques a la Univesitat Catòlica».

Reforma fiscal i sector estratègic

En el terreny econòmic l’aspirant a ser el primer diputat nacionalista d’esquerres des de la II República, ha dit que «no hi han recepte màgiques, però aposta per una reforma fiscal «progressiva i justa en la que paguen els que més tenen» així com combatre el frau fiscal de les grans fortunes.

Pel que fa a l’agricultura, un sector que considera «estratègic», s’ha compromés a defendre en el Congrés dels Diputats; la regulació del sistema de distribució dels productes, é a dir «defensar el preu per al productor» i que la nova PAC arreplegue la diversitat de l’agricultura valenciana «amb fons de distribució més justos».

Baldoví ha criticat la l conselleria d’Agricultura per «no pagar enguany ni les trampes per a la mosca blanca ni les varetes contra el cucat de l’arròs».

Segons les enquestes tant del CIS com les publicades per diversos mitjans de comunicació,  el regidor de Sueca Joan Baldoví, contaria amb els vots necessaris per ser l’únic candidat de Compromís-Equo que aconseguirà l’acta de diputat a Madrid.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here