Representants de 12 països europeus reunits a l’Alcúdia per potenciar desplaçaments a peu i en bici

0
353


Un total de 16 representants de 12 països europeus estan reunits a l’Alcúdia per a treballar sobre Active Acces, un projecte subvencionat pel programa IEE (Intelligent Energy Europe) i observar l’experiència pilot de l’Alcúdia.

Les jornades, organitzades per l’Agencia Energètica de la Ribera a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia, compten amb dos representants anglesos, la Napier University d’Edimburg i l’entitat WALK 21; la ciutat de Koprivnia a Croàcia, l’Austrian Movility Research a Austria, el govern de Tartu (Estonia), el servei Públic de gestió energètica d’Harguta (Romania), el Club de Ciclisme d’Hongria, el centre per a la salut i el desenvolupament M. Sobota d’Eslovènia, l’entitat Priorriterre, de França, el centre de Negocis Europeus i Internacionals de Xipre, la ciutat d’Aveiro, de Portugal, i per part d’Alemanya, l’Institut Alemany d’Urbanisme i la ciutat d’Esttugart.

El projecte Active Acces pretén potenciar els desplaçaments actius – és a dir, a peu o en bicicleta- per a distàncies curtes, amb la finalitat de millorar el medi ambient, la salut i l’economia local.

Rutes escolars

A l’Alcúdia, dins d’este projecte, s’ha treballat en la iniciativa “Bus a peu” per als escolars de tots els centres educatius de primària del poble. Partint d’un estudi previ de mobilitat i comptant amb la col·laboració  d’una comissió formada per tècnics de l’AER, polítics i tècnics de l’Ajuntament, Policia Local, personal docent, membres de l’AMPA i estudiants, s’han dissenyat les rutes per a poder accedir a peu als cinc col·legis d’educació primària del municipi. També s’ha traçat un pla d’accions prioritàries per tal de facilitar estes rutes, com ara posar nous passos de zebra, rebaixar voreres, canviar de lloc alguns contenidors i, fins i tot alguna farola.

L’ajuntament de l’Alcúdia no dubtà a participar en este projecte, perque contempla i reforça el Pla de Mobilitat Sostenible aprovat per l’Ajuntament  en l’any 2005. Des de l’aprovació d’este Pla, s’han dut a terme una gran part de les actuacions proposades:

1.    S’ha peatonalitzat l’accés als centres educatius i culturals del poble: Col·legis, Casa de la Música, Casa de la Cultura…

2.    S’ha incrementat el nombre de Carrils Bici i aparcaments per a bici.

3.    S’han realitzat 5 campanyes“Mou-te en bici” de subvencions per a la compra de bicicletes, i la campanya “Bicia’t”, de lloguer gratuït de bicis.

4.    S’ha actuat en el viari del nucli antic del poble, renovant el paviment i eliminant voreres, per a una propera peatonalització.

Finalment, s’han dissenyat unes manisetes, amb el distintiu del “Bus a peu”, amb diferents colors i números de línia, per a senyalitzar les rutes. Ahir de vesprada, els representants europeus d’Active Acces recorregueren dues de les rutes, per a comprovar sobre el terreny la facilitat d’accés a peu dels escolars als seus centres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here