Més Algemesí denuncia que el 20% de les places d’aparcament del Mercat incompleixen el PGOU

0
526

Josep Bermúdez, Més Algemesí

MÉS ALGEMESÍ ha presentat en el dia de hui les seues al·legacions a la modificació de l’article 115 del PGOU vigent. Aquesta modificació fou aprovada en el plenari de setembre i ara està en exposició pública.  De totes formes el que més ha cridat l’atenció, i ens ha indignat, és el preocupant tema que hem descobert en relació al pàrquing de Mercat que està construint la Conselleria, la qual ha dut endavant un projecte arquitectònic que incompleix la normativa local que ella està obligada a complir.

Entre les modificacions aprovades està la modificació de les mides de les places d’aparcament dels vehicles lleugers i motocicletes. L’actual article 115 que ara es vol modificar fou aprovat per l’actual equip de govern en setembre de 2009 (entrà en vigor en octubre). En aquella ocasió s’aprovaren unes mides que superen les mides mínimes autonòmiques. En Algemesí la longitud obligatòria mínima d’una plaça d’aparcament en garatge és de 4’70m, mentre que la normativa autonòmica estableix 4’50m. Cal recordar que, tal i com ha fet Algemesí, els ajuntaments poden establir mides mínimes superiors. MÉS ALGEMESÍ, donat que la longitud del gran parts dels cotxes actuals ha anat incrementant-se, considera important, per evitar problemes en els aparcaments comunitaris, respectar les mides actuals que són més generoses. El problema, però, és que un 20% de les places del pàrquing del Mercat, dissenyat i construït per la Conselleria incompleix el PGOU d’Algemesí. Segons ha pogut comprovar aquest matí el portaveu de MÉS ALGEMESÍ en el departament d’urbanisme, més de 40 places del pàrquing, segons el darrer projecte de Conselleria de juliol de 2011, són inferiors als 4’70m que marca la normativa local encara vigent –la modificació encara no està vigent-.

Políticament resulta inacceptable que la Conselleria presente projectes de construcció que no respecten el PGOU d’un poble i incomplisca descaradament la normativa que qualsevol altre ciutadà no pot incomplir. Però més increïble resulta encara que l’Ajuntament no haja fet rectificar el projecte o no l’haja paralitzat. Qualsevol particular que presentara i dipositara un projecte arquitectònic que incomplís el PGOU no podria dur-lo a terme. Ni la Conselleria ni l’Ajuntament poden incomplir la normativa i en aquest cas s’ha construït un pàrquing en el qual més de 40 places incompliran la normativa. MÉS ALGEMESÍ exigirà responsabilitats polítiques pel mal exemple que dóna aquest Ajuntament que ja ens ha demostrat en diversos ocasions que no respecta la pròpia normativa que ell s’imposa i en aquesta ocasió que ha deixat d’exercir les seues funcions de control i vigilància per no enfrontar-se a la Conselleria.

El pitjor de tot és que en aquest cas, dissortadament, hi ha tres places (109, 110 i 111) que no compliran ni la normativa mínima (medeixen 4’34 o4’36m) que ni podran eixir a la venda ni podran ser utilitzades com a aparcament. El mateix passa amb les places de motos que totes elles són inferiors a la normativa autonòmica, tot i que des del departament tècnics se’ns ha assegurat que aquesta deficiència podrà ser fàcilment resolta.

MÉS ALGEMESÍ considera que la solució millor és redissenyar la distribució interna de les places per tal que aquestes complisquen la normativa municipal, que és millor que l’autonòmica, i no fer el revés. Considerem que aqueta modificació de la normativa és una “imposició”, per la via del fets, que l’Ajuntament es veu obligat a dur endavant per no haver exercit adequadament la seua funció de control. En una societat moderna i del dret són els constructors i promotors els que s’han d’adaptar a la normativa i no, com passarà en Algemesí, la normativa la que s’adapte als constructors i promotors per molt que aquest siga la Conselleria. La modificació d’aquest punt demostra l’ús partidista que aquest equip de govern està disposat a fer de els normatives i institucions.

Igualment MÉS ALGEMESÍ defensarà que fins que l’obra no s’adeque a la normativa no seria lògic treure a la venda unes places d’aparcament que la incompleixen, per això considera que cal esperar-se com a mínim que entre en vigor la modificació per tal d’aprovar el plec de condicions de la venda d’aquestes places.

Comunicat de Més Algemesí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here