El vampir, de l’escriptor d’Algemesí Enric Lluch, Millor Llibre Il.lustrat

0
523
Enric Lluch amb Josep Lozano

La Conselleria de Cultura ha fet pública la resolució dels Premis als Llibres Millor Editats 2010-2011, i El vampir, d’Enric Lluch, ha sigut distingit amb el Premi al Millor Llibre Il·lustrat.

El vampir, il·lustrat per Fernando Falcone, forma part de la reeixida col·lecció per a primers lectors «El Baguls dels Monstres». Es tracta d’una col·lecció de 10 títols en la qual Enric Lluch presenta, amb molt d’humor, monstres de l’imaginari col·lectiu relacionats amb la por. Així és com ens trobem amb personatges com Ladislau, un vampir amb els claus poc esmolats que ha d’anar a visitar el dentista perquè no pot mossegar colls suculents. Tota la col·lecció està il·lustrada per dibuixants de prestigi internacional i editada a tot color.

L’èxit d’aquesta divertida i original col·lecció ha traspassat les nostres fronteres i continua despertant l’interés de nombrosos editors estrangers. De fet, es pot llegir ja al Canadà i, en breu, al Brasil. Els contes es poden adquirir individualment o dins d’un pràctic bagul contenidor, i estan disponibles en castellà i anglés en Algar Editorial. Justament davant la bona acollida dels llibres d’aquesta sèrie, Bromera acaba de publicar una versió ampliada d’El vampir, dirigida a xiquets a partir de 9 anys i en forma d’àlbum il·lustrat de gran format, sota el títol El vampir Ladislau, que esdevé una de les apostes literàries per a Nadal.

En www.bromera.com/monstres, la web especial d’aquesta terrorífica col·lecció, hi ha disponible informació completa entorn de tots els títols de la sèrie. També es poden descarregar les cobertes, un vídeo sobre els llibres i el joc dels monstres.

Enric Lluch (Algemesí, 1949) és autor de vora 80 obres; la majoria, de narrativa infantil i juvenil. Algunes d’aquestes han sigut transcrites al sistema braille, i traduïdes a totes les llengües de l’Estat, al francés, a l’anglés i al portugués. Per la seua banda, Fernando Falcone és un il·lustrador argentí amb una llarga trajectòria que ha treballat en el camp de la publicitat, però sobretot, en el món editorial. El seu treball fou seleccionat per a una de les mostres de la Bologna Children’s Book Fair, la fira internacional més important dedicada a la literatura infantil i juvenil.

Pel que fa a la resta de premiats, el Premi al Millor Llibre ha sigut per a El arte de volar (Edicions Ponent) i el Premi a la Labor dels Llibreters ha sigut concedit enguany a la Llibreria La Costera de Xàtiva.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here