Baldoví (Compromís):»Les administracions han ignorat a les cooperatives com a motor de creació d’ocupació»

4
551


El cap de llista de la Coalició Compromís-Equo per València, Joan Baldoví, ha visitat hui la Cooperativa Hortofrutícola Sant Bernat de Carlet, on ha manifestat el ferm suport de BLOC, Iniciativa, Verds i Equo a l’agricultura valenciana i ha defensat, a més a més, el «paper importantíssim» del cooperativisme valencià a l’hora de crear llocs de treball.

Baldoví ha recordat que en el que va d’any, “les cooperatives valencianes han creat 77 noves empreses i 732 llocs de treball, amb això demostren que són un motor econòmic que cal mimar amb inversions i amb ajudes per part de les administracions, tant l’autonòmica com la central”. Serà a eixa segona administració, la de l’estat, “a la que reclamaré amb insistència i a partir del dia que siga diputat més ajudes, més subvencions i més mesures fiscals favorables perquè les cooperatives continuen al capdavant de la creació de treball i riquesa i perquè siguen un exemple de que es pot fer una economia productiva amb números en positiu”.

Des de la Coalició Compromís-Equo defensen la tasca que fan les cooperatives agràries valencianes, com també les d’altres sectors, que han creat 77 noves empreses i 732 llocs de treball en el que va d’any, “sent pràcticament de les poques empreses que creixen”.

El candidat de la coalició valencianista, progressista i ecologista també ha insistit que el món cooperatiu, “ha demostrat des del segle XIX que la solidaritat i la unió són fórmules molt necessàries per assegurar els llocs de treball i els ingressos de moltes famílies i per això, volem manifestar el ferm suport de Compromís al món cooperatiu valencià, que el formen 3.000 cooperatives al llarg i ample del país, que  va generar 18.500 milions d’euros de volum econòmic i que dóna treball a més de 78.000 persones, a més de tindre una massa social de dos milions i mig de cooperativistes”.

Baldoví ha parlat també d’agricultura i ha parlat dels preus del camp. Segons el cap de llista de Compromís-Equo, “cal un suport més ferm de les administracions per a garantir els preus dels productes. No podem consentir que molts productes del camp que són de gran qualitat no tinguen preu i, per tant, continuen perdent-se els conreus en totes les comarques valencianes, continuen deixant-se el treball molts llauradors i que, en vistes a la ruïna que suposa mantindre les terres, els joves no vulguen treballar al camp perquè no hi veuen futur ni estabilitat”.

“Nosaltres –segons ha apuntat Baldoví a Carlet- tenim propostes per a fer de l’agricultura un sector econòmic sostenible amb el planeta i rendible, perquè no han d’estar en guerra eixos dos conceptes. Però sense polítiques agràries clares, decidides i amb partides pressupostàries, difícilment es podrà incentivar l’agricultura i continuarem perdent prestigi i posicions i això, malauradament, ho han permés els governs central i autonòmic de PP i PSOE, que, a més a més, no ens acompanyen ni ens defensen a Europa”.

Comunicat de Compromís-Equo

Baldoví durant la visita a la Cooperativa de Carlet

4 Comentarios

  1. el centre Hortofruticola de Carlet esta en funcionament? A vore si s’aclarixen! Ara que pa fer campanya val tot! Deurien demanar disculpes.

  2. No pepe rull, no està en marxa i no anaren a visistar-lo per estar tancat. El periodista és deu haver enganyat.

  3. Jo també pense que Bloc-compromís deuria de demanar disculpes a la ciutadania de Carlet, pense que enganyar-nos d’eixa manera no ens ho mereixem. Els ciutadans de Carlet podem creure el que diu un partit i el que diu un altre, però com tontos no estem al menys jo, quan tinc dubte davant una noticia com la del centre hortofructicola (que el bloc dia que no hi havia gent treballant i el PP dia que sí) m’agrada comprovar-ho, i així ho vaig fer. Vaig passar per el centre i efectivament estava obert, es mes vaig vore gent dins. Senyors de bloc compromis, a que juguen? a enganyar-nos? Jo com a ciutadana de carlet els demane que siguen una miqueta mes realistes, que no ens mentixquen, volem noticies reals, que no tingam que eixir al carrer per comprovar les seves falsetats! Confie en vostes i espere que no torne a passar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here