L’oposició d’Alginet critica que el Teatro Moderno porte més de 3 anys tancat per «l’ineficàcia» de l’equip de govern

2
357

Membres del quatripartit al plenari d'investidura d'esta legislatura

L’oposició vol criticar tot el procés de remodelació del teatre Moderno des dels seus inicis.

La remodelació del teatre contava en abril de 2010 amb un pressupost de 741.000 euros (IVA inclós) del Plan E del Govern Central i un termini de 6 mesos d’execució. Al concurs d’adjudicació del projecte per a l’obra es presentaren distintes empreses que reberen les puntuacions pertinents per part dels tècnics de l’Ajuntament. L’alcalde no trià l’opció més valorada pels especialistes, sinó que ell mateix, pel seu compte i risc, trià el projecte que tenia la tercera valoració, i no la més avantatjosa per als interessos dels veïns del poble, que són els interessos que es suposa que han de preocupar a un alcalde responsable. Eixa empresa que l’alcalde cregué la més fiable i més adequada va fer fallida quan l’obra estava portant-se a terme. L’alcalde manifestà en repetides ocasions que trià eixa empresa “pel criteri de fiabilitat”.

La plica de l’empresa que aprovà l’alcalde incloïa unes millores per un valor del 20% de l’adjudicació i una reducció del termini de dos mesos; millores com per exemple l’adequació dels banys, habilitant-los per a persones amb mobilitat reduïda com marca la llei, o el reforçament de la línia de llum per a l’escenari, entre d’altres. Eixe 20% en millores es presumia que s’havia de descomptar de les facturacions que la constructora passava a l’ajuntament: és a dir, l’ajuntament havia de pagar el 80% de les factures i al final de l’obra, quan les millores estigueren fetes, pagar el 20% restant.

El que ha passat ara és que ni hi ha millores, ni està eixe 20% en la caixa de l’ajuntament, perquè han estat pagant el 100% de les factures abans de comprovar que les millores es produïren. Com l’empresa ha fet fallida, eixes millores que proposaven ja no existeixen en el projecte.

Ara s’ha aprovat que una nova constructora acabe la remodelació del teatre Moderno. Esta nova adjudicació conta amb els 171.000 euros que queden del pressupost inicial per acabar. Segons els càlculs de l’ajuntament, per a fer les millores inicials s’ha calculat un 20% de 171.000 euros. Ens preguntem, si eixes millores estaven valorades en el 20% dels 741.000 euros inicials (uns 150.000 euros), ¿com es van a poder fer exactament les mateixes millores amb el 20% de 171.000 (uns 34.000)? L’equip de govern del PP sap perfectament que els 171.000 euros no seran suficients per acabar l’obra.

L’oposició calcula que l’Ajuntament haurà d’invertir més de 100.000 euros extra, de la butxaca de la casa consistorial, per poder acabar el teatre en condicions (sense comptar amb la climatització adequada, que no està inclosa en cap dels projectes que l’alcalde ha aprovat). Si l’ajuntament haguera pagat de forma responsable, el 20% de l’adjudicació inicial (uns 150.000 euros) seguirien en caixa, i no seria necessari gastar ni un euro propi per acabar l’obra.

Alginet necessita urgentment tindre obert el principal espai cultural del poble. El fet que el teatre estiga tancat més de 3 anys demostra la importància que li dóna l’alcalde a la cultura, ninguna importància.

Si l’alcalde haguera triat l’opció que els tècnics digueren que era la més avantatjosa des d’un inici, segurament el teatre estaria en funcionament des de fa al voltant d’un any, que era el termini inicial. L’ajuntament, després de tot este procés, no té cap credibilitat, ni en l’adjudicació de terminis ni en el càlcul de pressupostos, i eixa ineficàcia significa més despeses de les degudes per al poble.

Firmen: PSPV-PSOE d’Alginet, Socialistes d’Alginet, Bloc d’Alginet i IdEA

Esta és la primera nota de premsa del quatripartit després de que Riberaexpress fera públic el passat dijous la presentació de la moció de censura contra el PP.

2 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here