Ford pararà la fabricació de vehicles del 19 de desembre al 15 de gener per tasques enfocades als futurs models

0
344

La factoria de Ford a Almussafes (València) interromprà la fabricació de vehicles del 19 de desembre al 15 de gener, i no del 23 de desembre al 2 de gener com estava inicialment previst, per a «fer tasques i instal·lacions molt laborioses i molt costoses en temps, unes previstes i altres enfocades als models futurs», l’utilitari esportiu el vehicle comercial Transit Connect.

Segons han informat a Europa Press fonts de la companyia, en concret, s’avançaran quatre jornades industrials de 2012 –del 19 al 22 de desembre–, altres quatre de 2013 –del 3 al 6 de gener– i una setmana de vacances d’este mateix any 2013 –del 9 al 15– per a sumar-les a les vacances de Nadal previstes inicialment. Tot i això, este canvi no afectarà a la planta de motors.

Entre els treballs que es portaran a terme durant estes jornades industrials, figura la instal·lació dels sistemes d’ancoratge del motor al vehicle. Una vegada concloses estes tasques, la producció de vehicles es reprendrà el dilluns 16 de gener.

El novembre, la planta ja va interrompre la fabricació de cotxes durant la primera setmana del mes després de veure’s «abocats a reajustar» tres de les jornades industrials previstes en el conveni «per necessitats de la producció». En concret, les van avançar del 20, 21 i 22 de desembre al 2, 3 i 4 de novembre –el 31 d’octubre ja figurava com dia de pont i l’1 era festiu–, mentre que l’activitat de la planta de motors va continuar amb normalitat.

Segons les mateixes fonts, el conveni inclou «quatre o cinc dies de vacances que es denominen jornades industrials, en els que si la companyia necessita que es treballi, es treballa i a l’empleat se li remunera d’una altra manera, mentre que si no cal treballar, es consideren dies de vacances col·lectives».

De fet, «des que ha començat la crisi, no s’ha treballat en cap d’estos dies designats com jornades industrials».

Europa Press

Interior de la planta d'Almussafes

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here