Compromís per Alzira proposa mesures de millora energètica per estalviar per què la factura és de 700.000 euros

0
384

Carles Aranda.

Aranda: “L’estalvi produït es podria destinar a augmentar les partides pressupostàries més necessàries.”

En aquests temps de crisi es fa necessari dur a terme tot tipus d’actuacions que permeten un estalvi en el pressupost municipal. Una de les partides més important i constant és el subministrament elèctric que ascendeix a uns 700.000 €.

Tenint en compte l’avanç tecnològic actual, cal cercar l’optimització dels recursos i l’estalvi econòmic en l’enllumenat públic dels nostres carrers, en la calefacció i il·luminació dels edificis i instal·lacions de titularitat municipal.

L’eficiència energètica en la il·luminació es pot aconseguir, per exemple, amb aparells de telecontrol per a l’encesa i l’apagada i fins i tot amb detectors de presència. Quant a la calefacció també es poden instal·lar aparells de telecontrol a les sales de calderes i comptadors individuals. A les vies públiques mesures com l’encesa selectiva dels fanals amb limitacions horàries són mesures necessàries pel cost que tot això suposa.

Per això sol·licitem que, en primer lloc, els tècnics municipals avaluen aquelles actuacions necessàries per a aconseguir aquests objectius. Amb un informe detallat i tècnic serà decisió municipal decidir si les mesures òptimes poden dur-se a terme per gestió directa per part dels serveis municipals en col·laboració amb la iniciativa privada o s’opta per acudir a aquesta última per a aconseguir aquests objectius.

L’estalvi produït per l’aplicació d’aquestes mesures es podria destinar a augmentar les partides pressupostàries més necessàries.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here