Ferran Torrent presenta la seua última novel·la al Cicle de conferències dels Ciutat d’Alzira

0
912

Ferran Torrent

Aquesta setmana es tanquen les celebracions del 25é aniversari de Bromera

El XVI Cicle de conferències dels Ciutat d’Alzira arriba a la seua fi aquesta setmana, que acabarà amb el sopar de lliurament dels guardons la nit del divendres, 11 de novembre. L’auditori de la Casa de la Cultura d’Alzira (Escoles Pies, 4) serà testimoni aquests dies de dos grans esdeveniments culturals: la primera presentació al públic d’Ombres en la nit –l’última novel·la de Ferran Torrent–, que tindrà lloc el dimarts 8 de novembre, i la taula redona «25 anys de literatura i escola», que commemorarà el 25é aniversari d’Edicions Bromera, el dijous 10 de novembre. Ambdós actes començaran a les 19 hores.

Ombres en la nit és el títol de la nova novel·la de Ferran Torrent, que l’autor presentarà dimarts 8 de novembre dins del Cicle de conferències. El novel·lista valencià ens proposa amb Ombres en la nit, viatjar fins al 1947 per conèixer Santiago Cortés, gitano i valencià. Després de sobreviure al camp de concentració de Dachau, Cortés torna a València com a membre d’un grup que pretén liquidar un nazi que viu en la clandestinitat emparat pel règim franquista. L’escriptor ens convidarà a endinsar-nos en aquesta trama versemblant i absorbent que gira al voltant de la venjança. Aquest títol, que es va publicar fa només dues setmanes, està conreant un gran èxit i ja està preparant-se la segona edició.

Ferran Torrent (Sedaví, 1951) és l’autor de novel·les emblemàtiques com No emprenyeu el comissari, Un negre amb un saxo, Gràcies per la propina, L’illa de l’holandès, Societat limitada i La vida en l’abisme, entre altres. Nombrosos premis literaris (el Sant Jordi, el Joan Crexells, el Serra d’Or, etc.), guions de cinema, obres teatrals, assajos periodístiques, col·laboracions radiofòniques i flirtejos amb la política completen la trajectòria de les darreres tres dècades d’un escriptor amb una presència notòria en els mitjans de comunicació.

Dijous, 10 de novembre, Pasqual Alapont, Anna Moner, Assumpció Perepérez, Adelina España i Pere Aranda participaran en la taula redona «25 anys de literatura i escola», que tanca les celebracions del 25é aniversari d’Edicions Bromera. Al llarg de 25 anys, Bromera ha oferit lectures en valencià de tots els gèneres, llibres apropiats a edats i sensibilitats diferents, al temps que ha consolidat un innovador projecte didàctic. A més, ha estat una tasca feta amb el compromís ferm de promoure el foment de la lectura i dignificar la nostra llengua i la nostra cultura. Aquesta taula redona reuneix autors, docents, bibliotecaris i lectors per tal d’avaluar el quart de segle de trajectòria del grup editorial valencià. En acabar l’acte, brindarem per l’aniversari.

Pasqual Alapont ha publicat a Bromera més de vint obres, entre títols de literatura infantil i juvenil, teatre i narrativa per a adults. Anna Moner és l’autora de Les mans de la deixebla, Premi de Narrativa Enric Valor 2011. Assumpció Perepérez és la directora de la Biblioteca Municipal d’Alzira. Adelina España és mestra i membre del patronat de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. Pere Aranda és un estudiant de 25 anys, la mateixa edat que l’editorial.

La present edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira es tancarà definitivament aquest divendres, 11 de novembre, en el transcurs del tradicional sopar literari en què es farà públic el veredicte del jurat de les categories que queden –novel·la, divulgació científica, assaig i poesia– i es lliuraran les estatuetes dissenyades per Manuel Boix a aquests i a la resta de guardonats: Raquel Ricart, XVI Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil; Juan Emilio Gumbau, XVI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, i Paco Romeu, VII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here