Els autors Juan Gumbau i Raquel Ricart guanyen el Vicent Silvestre i el Bancaixa dels Ciutat d’Alzira

0
409
JC Girbés, C. Correal i JMª Catalunya

L’escriptor de Borriana, Juan Emilio Gumbau amb El viatge de Lluna a les muntanyes i l’autora de Bétera, Raquel Ricart pel seu treball A les mars perdudes han aconseguit els premis Vicent Silvestre de narrativa infantil i el Bancaixa de narrativa juvenil, respectivament, segons s’ha fet públic este migdia al saló d’actes de l’IES Rei en Jaume d’Alzira. El guardó infantil està dotat amb 4.000 euros mentre el juvenil està premiat amb 18.000 euros. Els dos guanyadors rebran el premi durant la vetlada literària prevista per al pròxim dia 11 junt els autors que s’adjudiquen la resta de modalitats.

L’acte presidit pel regidor de Cultura, Carlos Correal ha contat amb la presència del director de Publicacions de Bromera, Joan Carles Girbés i del representant de la Fundació Bancaixa, Josep Mª Catalunya que han revelat les obres guanyadores.

La protagonista de El viatge de Lluna a les muntanyes és una xiqueta lògica i molt madura per a la seua edat, que ha de deixar-ho tot i encetar un viatge dorprenent i enriquidor a la recerca del que més vol en el món, els seus pares perduts.

El seu autor, Juan Emilio Gumbau González (Borriana, 1970) és un Llicenciat en Filologia que compagina l’ensenyament amb la creació d’històries per a públic infantil i juvenil. És autor de les nove.les, L’àngel de la mort, Tal com caragols de mar, L’àngel redemptor i El clarió màgic del iaio Joan, a més de diversos contes i un llibre de viatges.

A les mars perdudes narra una aventura d’estiu, el viatge d’una adolescent de 14 anys, un riu d’hormones capaç de provocar mareig a un transatlàntic, i un món interior com una cova plena de tresors.Alícia passa una temporada amb son pare divorciat i això provocarà que els personatges es reconcilien amb els propis sentiments i amb les pròpies vides.

La seua autora, Raquel Ricart Leal (Bétera, 1962) va guanyar el premi Andròmina de narrativa i el premi de la  Crítica 2010 amb la novel.la Les ratlles de la vida. També és autora de la novel.la negra, Un mort al sindicat, i ha guanyat el premi Vila de Paterna i Premi Samaruc 2010 respectivament.

Tot seguit els alumnes del Rei en Jaume han gaudit d’una sessió d’animació lectora a càrrec dels escriptors, Josep Millo i Enric Lluch.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here