El director general de Carreteres Vicente Dómine veu compatibles els enllaços d’Alzira i Algemesí amb l’AP-7

0
513
Vicente Dómine ahir junt l'alcaldessa i la consellera

El director general de Carreteres, Vicente Dómine, en declaracions fetes a Riberaexpress, assegura que és possible fer un nou enllaç amb l’autopista AP-7 que «siga equidistant del de Favara i del d’Algemesí». Encara que la normativa de seguretat de les autopistes assenyalen una distància mínima entre conexions de 6 km, Dómine considera que «es poden fer excepcions» com la d’este cas perquè milloraria l’eixida cap a la costa no sols d’Alzira sinò d’altres poblacions pròximes com Carcaixent i Corbera entre d’altres.

La carretera Alzira-Favara, que pertany a la diputació de València, discurrix paralel.la a l’autopista al seu pas pel terme de Corbera i tot i que Dómine no ha mencionat este punt ni cap altre com el més idoni, esta zona pot cumplir l’equidistància exigida i a més es troba fora de la influència del riu Xúquer i per tant no és una zona inundable.

La consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, va reclamar ahir a Alzira al Ministeri de Foment que «solucione» la petició dels empresaris locals abans del 20-N, encara que no té massa que preocupar-se perquè si es confirma el que diuen les enquestes, a partir del dia 21 el seu partit, el PP, tindrà la potestat de complaure les peticions empresarials. Pel moment Bonig i l’antiga secretaria d’Estat de Foment, Inmaculada Rodríguez-Piñero, coincidixen en la «dificultat» d’alliberar el tram de l’autopista que passa per la Ribera.

Entrevista amb la consellera

Altra punt reivindicatiu de l’Associació Empresarial d’Alzira que consideren «vital» per a millorar els accesos a Alzira com és el futur pont de Tulell i que competix a la Generalitat, no tindrà cabuda als seus pressupostos, al menys, fins l’any 2013, segons reconegué la pròpia consellera. Precissament la directiva d’esta organització li va demanar la passada setmana una entrevista a la responsable del Consell en matéria d’Infraestructures. I amb la caretera de peticions figura en lloc preeminent que la CV-50 no conecte amb la costa pel nord d’Algemesi com figura en l’actual projecte de la Generalitat, sinò entre Alzira i Algemesí per apropar els polígons industrials alzirenys a la futura conexió d’esta important via comarcal amb la costa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here