Benifaió pagarà les factures pendents a proveïdors després d’aprovar-se quatre prèstecs avalats per l’ICO

0
367

Un ple de l'Ajuntament de Benifaió

El portaveu popular avança que els pròxims pressupostos seran austers i amb una important disminució en gastos

Tots els grups polítics representats en l’Ajuntament de Benifaió han aprovat en sessió plenària sol.licitar quatre préstecs a quatre entitats financeres diferents per a poder saldar el 10% del deute que actualment té el consistori amb proveïdors.

Així, es va aprovar sol¿licitar en préstec més de 395.000 euros per a pagar factures pendents del 2008,2009 i 2010, unes operacions de crèdits avalades per l’Institut de Crèdit Oficial.

El portaveu popular José Luis Monrabal va parlar d’esta operació com «important i avalada per l’ICO. A més podem avançar que estem treballant des de l’equip de govern per a presentar al ple uns pressupostos austers amb una important disminució en la partida destinada a gastos».

La resta de portaveus polítics es van mostrar a favor d’estes operacions de crèdit. La portaveu socialista Marta Ortiz va manifestar que «acudir a l’ICO ha sigut una decisió necessària ja que almenys se saldarà el 10% del deute total que ascendix a 3,9 milions d’euros».

Baixada de l’IBI urbà i rústica

L’esmena socialista a la moció de Gent per Benifayó va ser aprovada per tots els grups presents en el consistori

Per altra banda l’Ajuntament de Benifaió ha posat en marxa la deducció del tipus de gravamen de l’impost sobre béns immobles de naturalesa urbana i rústica. Des de files socialistes van presentar en el ple celebrat ahir dijous a Benifaió una esmena a la moció proposada pel grup Gent per Benifayó on es demanava rebaixar este impost. L’esmena va ser recolzada per tots els grups polítics.

La moció inicial defesa pel portaveu de Gent José Vicente Zafra Vidal pretenia rebaixar este impost en urbana en «un 0’10 per cent, situant-se en un 0’70% enfront del 0’80% en el que es troba actualment», va assenyalar Zafra, para d’esta manera «acostar-nos a la mitjana espanyola imposada pels ajuntament que es troba en el 0’60%». L’impost IBI en rústica passaria del 0’75% al 0’65% segons la moció.

Respecte d’això, l’edil socialista Xavier Martínez va presentar junt amb el seu grup una esmena a esta moció en què demanava «rebaixar l’IBI urbana en 0’4%, situant-se així el gravamen impositiu en un 0’76% i mantindre la baixada a IBI rústica presentada pel grup Gent per Benifayó». Martínez va defendre la postura en què «hem de ser polítics responsables i saber la situació que viu el nostre consistori on fa falta entrada de diners. La rebaixa proposada també repercutix en un benefici per als nostres veïns».

El portaveu popular va defendre l’esmena socialista ja que «amb la proposta de Gent per Benifayó les arques municipals veurien reduïda la seua entrada de diners en un any en més de 400.000 euros perillant inclús les nòmines del nostre empleats i moltes iniciatives posades en marxa». Monrabal va parlar que amb la baixada de l’IBI urbana proposta pel PSPV-PSOE «es recaptarà 165.000 euros menys i, encara que la quantitat és considerable vista la situació en què estem vivint totes les administracions locals, és una rebaixa més responsables amb conseqüències negatives però menys gravoses».

L’edil popular va parlar també que la moció de Gent tenia un «dictamen desfavorable del departament tècnic símptoma que este grup llança proposades sense consultar ni valorar les conseqüències negatives que es deriven d’això».
Per la seua banda, l’edil del Bloc Edu Gómez també rebutga la moció de Gent i va aprovar l’esmena socialista ja que «encara que compartim els objectius de la moció veiem que la rebaixa de l’IBI urbana proposta pel PSPV-PSOE és més equilibrada davant de la situació econòmica del nostre consistori».
.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here