El veredicte dels premis Infantil i Juvenil dels Ciutat d’Alzira es farà públic demà al Rei en Jaume

0
363


Demà divendres, 4 de novembre, es farà públic el veredicte del XVI Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil i del XVI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre. El nom dels guanyadors es donarà a conéixer en el transcurs d’un acte que tindrà lloc a les 12 hores a l’IES Rei en Jaume d’Alzira. Mentre el pròxim 11 de novembre es coneixeran els guanyadors de la resta de categories.

Hi assistiran representants de les entitats patrocinadores d’ambdós guardons: Carlos Correal, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira; Josep Maria Catalunya, representant de la Fundació Bancaixa, i Joan Carles Girbés, director de publicacions d’Edicions Bromera, editorial que publicarà les obres guardonades.

Després de la proclamació del veredicte, l’escriptor Enric Lluch presentarà una sessió d’animació a la lectura per a escolars, a càrrec de Josep Millo, autor de l’obra El verí de la cobra, guanyadora del XV Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil.

13 obres opten al Bancaixa

D’una banda, al XVI Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil, dotat amb 18.000 € per l’Obra Social de Bancaixa, s’han presentat un total de 13 obres. El jurat, que està format per Josep Millo, Gemma Pasqual, Enric Salom, Carlos Correal i María José Obiol, triarà l’obra guanyadora entre una història d’amor separada per milers de quilòmetres que es veurà complicada encara més per una gran aurora boreal; les vivències d’una jove el pare de la qual va confessar pocs anys enrere que era homosexual, i una novel·la de misteri i acció que trasllada el lector a Grècia a la recerca d’una troballa mil·lenària.

22 originals aspiren al Vicent Silvestre

D’altra banda, 22 són els originals que opten al XVI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, que Bromera dota amb 4.000 €. El jurat, format per Vicent Enric Belda –guardonat en l’edició passada–, Mercé Viana, Joan Vives, Carlos Correal i Bernat Bataller, decidirà quina és l’obra guanyadora entre la divertida història d’un xiquet que té una sirena a casa; el viatge d’una xiqueta a la recerca dels seus pares en què trobarà personatges que la faran aprendre i madurar; l’amistat entre un fantasma i un xiquet que els portarà a desemmascarar una banda de segrestadors, i una faula protagonitzada pels arbres i els animals que viuen en un bosc juntament amb el gegant que en té cura.

Tot i que el veredicte es donarà a conéixer el 4 de novembre, els guanyadors rebran l’estatueta dissenyada per Manuel Boix el proper 11 de novembre, en el transcurs de la tradicional gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. El VI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, tanmateix, ja té guanyador, Paco Romeu, amb Iceberg, que es va fer públic al juliol en el decurs dels Encontres de Teatre a l’Estiu d’Alzira. Els guardonats de la resta de categories es coneixeran durant aquesta vetlada literària: el XXIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira –dotat amb 18.000 € per l’Ajuntament–, el XVII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General –que la Universitat de València patrocina amb 18.000 €–, el XIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta –dotat per aquesta entitat amb 10.000 €– i el VI Premi de Poesia Ibn Jafadja –patrocinat per la UNED amb 6.000 €.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here