El Projecte Europeu Iceberg de lluita contra la violència de gènere, en el qual participa Sueca, conclou la primera part

0
315

Una de les xarles del projecte Iceberg

La segona part del Projecte se centrarà a facilitar les tècniques necessàries per a plantejar propostes d’intervenció davant d’un cas de violència

Dimecres passat, 26 d’octubre, va finalitzar la primera part de formació del Projecte Europeu ICEBERG, de lluita contra la violència de gènere, en el qual el municipi de Sueca participa. Este projecte, que va iniciar les seues sessions formatives el passat mes d’abril, ha comptat, des de la formació del nou equip de govern municipal, amb l’assistència i participació de la regidora de Polícia Local i de la Dona, Mª José Sarrió. “Com a responsable de les àrees de Seguretat Ciutadana i de la Dona, em sent doblement implicada en este projecte. Considere que és una necessitat essencial lluitar per a eradicar la violència que es produïx contra les dones, i que lamentablement continua produint morts. Sueca continuarà sent pionera en esta lluita”, ha afirmat Sarrió.

“Les sessions formatives del projecte en el nostre municipi han sigut un èxit, sobretot per la gran implicació dels representants de tots els col·lectius locals, junt amb la Polícia Local, psicòlogues, professionals de la Sanitat, estudiants i representants de tot el teixit associatiu de Sueca”, ha conclòs Sarrió. Per la seua banda, el regidor d’Acció Social, Joan Baldoví, va tornar a mostrar tot el seu suport a esta iniciativa, i va voler agrair “als integrants de la coalició de Sueca, el vostre interés i dedicació en totes les reunions que s’han mantingut. Gràcies al vostre treball i interés a eradicar esta xacra social, aconseguirem que el nostre municipi siga un referent en la lluita contra la violència de gènere”.

En concret, durant totes estes sessions formatives, impartides per professionals de l’advocacia, psicologia, polícia local, policia autonòmica, guàrdia civil i sanitat, s’han tractat assumptes tan importants com: la Realitat de la Violència de Gènere; Aspectes Jurídics sobre la Violència de Gènere; la Llei Integral; la Denúncia; Actuacions de la Policia Local en Violència de Gènere; Normatives Autonòmiques en Violència de Gènere; Aspectes Socials, Sanitaris, Sociofamiliars i Educatius; Intervenció amb Maltractadors i Violència de Gènere i Protocol d’Actuació.

La presència de Sueca en este projecte és importantíssima, ja que és un dels tres únics municipis en tota Espanya, junt amb Cullera i Tavernes de la Valldigna, pioners a posar en marxa els mitjans i instruments que el programa ha facilitat, i que té per objectiu principal traure a la llum a les dones víctimes de la violència de gènere que romanen ocultes, per a protegir-les i reinserir-les plenament en la societat. Per a això, es construïx un abraç comunitari, potenciant les xarxes socials, a fi que les dones víctimes de violència de gènere s’assenten recolzades i abrigades per tots els ciutadans. La sensibilització de la ciutadania permetrà, no sols major confiança a la dona, sinó també un decidit rebuig social a les agressions i actituds dels maltractadors.

Amb este fi, el Projecte Europeu Iceberg té com a objectiu principal  la creació de coalicions locals de suport social, com la que s’ha constituït en Sueca. Les persones que formen esta coalició, bé per la seua professió, competències, habilitats personals o pel medi social en el qual es mouen, podran actuar com a agents de canvi social, aprofitant la formació i sensibilitat que tenen sobre este tema. D’esta manera, es pretén aconseguir que des de la mateixa comunitat es contribuïsca a una conscienciació pública del greu problema social que estava ocult, silenciat i invisible.

El projecte de formació previst s’ha configurat com un taller de permanents pràctiques d’abraç comunitari entre els integrants de la coalició local i de les distintes xarxes que sorgiran d’este procés de formació. Després de l’última reunió mantinguda dimecres passat, es finalitza la primera part, en la qual s’ha oferit informació de caràcter tècnic, per a passar a la segona, en la qual es facilitaran les tècniques necessàries per a plantejar propostes d’intervenció.

El projecte Iceberg, amb un finançament al voltant dels 750.000 euros, compta també amb la participació de la universitat de Coventry (Regne Unit) i els ajuntaments de Sofía (Bulgària) i Mulhouse (França). A més, col·laboren el Cos de la Policia Local de València, les Conselleries de Justícia i Governació, l’Associació de Caps i Comandaments de la Policia Local de la Comunitat Valenciana, la Universitat de València, la Fundació de la Comunitat Valenciana per a l’Estudi de la Violència, i l’Associació Provincial d’Ames de Casa Tyrius, entre altres organismes i col·lectius.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here