El periodista Bernat Clari reivindica la implicació dels lectors per a salvar el periodisme

0
430

Josep Antoni Fluixà presenta a Bernat Clari a la conferència


El periodista Bernat Clari va ser el protagonista de la quarta sessió del Cicle de conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. Sota el títol «La crisi de la informació», va analitzar la situació de crisi actual que viuen els mitjans de comunicació i la crisi particular que pateix la professió periodística.

El director adjunt del periòdic Levante EMVBernat Clari va explicar que «el periodisme no està mort però està en crisi, pateix una greu malaltia que altera les seues constants vitals». Clari va apuntar tres causes principals que han propiciat el progressiu empitjorament de la salut del periodisme. D’una banda, la causa econòmica, una situació desfavorable que ha propiciat que un de cada 4 periodistes haja deixat el seu lloc de treball per la reducció de plantilles i la rebaixa de la publicitat. Una causa associada, segons el periodista, a una falta d’ètica que ha provocat que persones alienes al món del periodisme a crear mitjans de comunicació amb l’única finalitat de fer diners. D’altra banda, apuntà al mal ús i la falta de regulació en internet que ha permés el pirateig i l’intrusisme en la professió, acompanyat per una pèrdua d’identitat de l’ofici. Clari va explicar que «la informació ha estat substituïda per l’espectacle», per a concloure que si es vol que el periodisme continue sent un dels pilars de la democràcia i un servei públic, depèn dels lectors, ja que han de ser ells qui exigisquen un periodisme rigorós.

El cicle de conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira té una nova cita el pròxim dijous 3 de novembre. El filòleg Rafael Roca oferirà una conferència titulada «Teodor Llorente, cent anys després», amb la qual el cicle se suma a la celebració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua del centenari de la mort de l’autor valencià.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here