L’Alcúdia congela els impostos per cinqué any consecutiu

1
822

Un plenari de l'Alcúdia

La mesura formava part del programa electoral del PSPV-PSOE, i s’ha complit escrupolosament, malgrat la situació de crisi econòmica general, que l’Alcúdia pateix com qualsevol altra població.

Al plenari celebrat dimecres 26 d’octubre l’Ajuntament de l’Alcúdia va aprovar la modificació de les Ordenances Fiscals per al 2012, amb els vots a favor dels grups Socialista i Compromís i l’abstenció grup Popular.

Un any més, i ja en portem 5, es congelen l’impost de vehicles, el de construcció, el de plusvàlues i el de contribució rústica, què està ja en el mínim legal possible, amb un coeficient del 0’30. Pel que respecta a l’IBI d’urbana, es queda igual, sense pujar ni l’IPC (Des que s’aprovà la revisió cadastral, el tipus impositiu a l’Alcúdia ha anat baixant des del 0’89% en 2005 al 0’81% en l’actualitat). “Continuem amb la política de contenció fiscal dels alcudians i alcudianes, que ja és una de les més baixes de la comarca- afirma l’alcalde, Robert Martínez,- i, tal i com hem fet els darrers anys, posarem en marxa una bateria de mesures per afavorir els veïns que més ho necessiten”.

Són mesures com ara la bonificació del 50% de la llicencia d’obertura de comerços i activitats econòmiques,  la potenciació de la formació d’aturats, bonificant en n 50% la matrícula en el centre de Formació d’Adults Enric Valor i l’ampliació de les facilitats per a persones amb mobilitat reduïda, les quals a partir d’ara estan exemptes de l’impost per col·locació d’ascensors, fins i tot si es tracta d’una vivenda unifamiliar.

També per ajudar els veïns i veïnes, continuarà en 2012 la iniciativa de fragmentar els principals impostos – siga quina siga la seua quantia- de dos a sis mensualitats, a voluntat del contribuent, i l’ajornament del pagament durant un any per als aturats de llarga durada.

1 Comentario

  1. aço no es cert. el any 2010 vaig pagar 260.96 euros de contribucio d’un pis de 90 metres i aquest any 2011 he pagat 268.50 euros, significa que la contribucio ha pujat un 2,88933169834 per cent respecte al any anterior.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here