IdEA denuncia «l’abandó» a que té sotmés la Biblioteca Municipal d’Alginet el PP

13
2828
La Biblioteca Municipal d’Alginet roman tancada ja fa quasi un mes, encara que la falta d’una atenció adequada ve arrossegant-se des de fa ja 8 mesos, sense que s’albire de moment una solució definitiva.
Està vist que el poc d’interés que el Partit Popular mostra per la gestió dels serveis municipals a Alginet, es torna en improvisació i desídia quan aquests fan referència a qüestions relacionades amb la cultura.
L’edifici del Teatre Modern, que sempre havia vingut utilitzant-se tant per a projeccions de pel·lícules, com per a fer representacions de teatre i concerts de la Banda de Música, està tancat fa aproximadament tres anys, i quan es vol fer algun acte s’ha d’acudir a la col·laboració de la Falla Poble d’Alginet perquè cedisca el seu Casal, si el local l’admet. Així, concerts de la Banda continuen fent-se’n, encara que no siga amb les millors condicions, però projeccions de cinema i representacions teatrals per a adults ja no se’n fan al poble.
El Telecentre amb que contava la Casa de Cultura, al qual podien acudir tots els veïns i veïnes del poble que no tenien possibilitat d’accedir a internet des de sa casa, està desmantellat de fa més d’un any sense que s’haja donat cap d’explicació de per què ha sigut així.
L’ampliació de la superfície de la Biblioteca, que era un requisit per poder continuar-se considerant Biblioteca Pública Municipal després del canvi de normativa de la Generalitat, comportà en el seu dia l’eliminació de l’única sala d’exposicions de que disposava l’Ajuntament, encara que la dita consideració igual no s’ha pogut aconseguir perquè la Generalitat demanava més requisits que el Partit Popular no ha volgut atendre.
I ara sembla que ja li ha tocat al propi servei que dispensava la Biblioteca: la falta d’interés del Partit Popular pel servei de la Biblioteca Municipal ha portat que l’absència aquests últims vuit mesos de la Tècnica que l’atenia, s’haja encarat amb improvisació i falta de professionalitat.
Primer, durant quatre mesos, cobriren la baixa laboral de la bibliotecària amb el temps de prestació social de dos persones que no estaven capacitades per a fer préstecs de llibres. Després contractaren dos becaris, durant tres mesos més, que començaren a posar un poc d’ordre en la Biblioteca, però prompte se’ls acabà la beca i no se’ls donà continuïtat, donant a entendre que s’anava a contractar a algun professional. Tant era així que a finals de setembre en la Casa de Cultura ja s’informava que la Biblioteca no es tancaria, perquè a partir del dilluns 3 d’octubre hi hauria una persona contractada que es faria càrrec de la Biblioteca.
Però la Biblioteca no s’obrí a principis d’aquest mes, sinó que es penjà un cartell que anunciava que romandria tancada fins el 13 d’octubre; cartell que posteriorment desaparegué, quan començaren a informar que definitivament la reobertura es farà el proper 2 de novembre.
Així és que ara la Biblioteca ja porta un mes tancada, el préstec o consulta de llibres no es pot fer, i l’únic servei que es presta és la consulta de la premsa, però s’ha de fer en un aula adjunta que es disposa, quan està lliure, o de manera precària al hall de l’entrada, en unes cadires que allí s’han disposat de manera improvisada. Una situació a la qual el Partit Popular pensa continuar posant-li més pegats encara perquè, en lloc de plantejar-se tornar a cobrir la plaça de la Tècnica de la Biblioteca com cal, el que té previst es contractar de manera precària tres auxiliars administratius per atendre-la, i damunt amb criteris funcionals inexplicables: dos persones contractades per un mes, per al mes de novembre, i una altra persona contractada per a un mes, el mes de desembre. I a partir de gener ja vorem, algun altre pedaç se’ls ocorrerà.
Comunicat d’IdEA Alginet

13 Comentarios

 1. Carles, puedo estar de acuerdo con parte de lo que dices, pero lo que no es tolerable es que se omita la verdad. La biblioteca ha estado atendida, en menor o mayor medida. Desde la defuncion de Carmen ( si la muerte de Carmen la bibliotecaria, que descanse en paz) esta cerrada.

  Tambien decir, que en toda esta queja no la nombras por su nombre, ni explicas el porque se debe cubrir esa plaza.

 2. Sr. Bayarri i vosté contant veritats a mitjes vol ser tinet d’alcalde. Pero qué borma es esta, com diria Miguel Ángel Aguilar. Per cert si van a presentar la moció de censura ja tarden o es què ha començat la descoordinació del quatripartit frustrat????

 3. No acabe d’entre on estan les veritats a mitges, si la nota de premsa ja comença dient: «La Biblioteca Municipal d’Alginet roman tancada ja fa quasi un mes, encara que la falta d’una atenció adequada ve arrossegant-se des de fa ja 8 mesos, sense que s’albire de moment una solució definitiva.»
  Perquè no es diu que estiga tancada 8 mesos, sinó que de manera inadequada, o si Calero, prefereix en major o menor mida, ha sigut atesa durant 7 mesos, i tancada està l’últim mes.

  I en quant a que no es nomena el nom de Carmen, ha sigut més bé per respecte i no voler tocar aspectes personals; en els quals considerem que no calia entrar per criticar el que considerem una deixadesa del PP, que és no voler cobrir una baixa laboral amb un treballador de la mateixa qualificació professional per continuar donant la mateixa qualitat en el servei, i així estalviar-se un diners. La qüestió és precísament eixa, en quines àrees està disposat el PP a estalviar-se diners, a retallar, i en quines no.

 4. Carles, ayer no escuche que en el turno de ruegos y preguntas, que se le comentara nada a Enrique. ¿no seria mejor preguntarlo en la comision o en el pleno, antes que publicarlo en los medios?

  Estoy seguro que si despues de un mes aun no se a cubierto la plaza, sera por alguna razon, no porque el PP no la quiera cubrir. Ademas, si se trae algun becario o gente en practicas y se ahorra un poco, tampoco creo que pase nada!!!

  Vosotros siempre decis de lo mal que el PP gasta el dinero, ahora que ahorra gastos tambien os quejais. Podriais poner alguna propuesta encima de la mesa, estoy seguro que se escuchará, porque todo lo que es bueno para el pueblo se esta votando por todos los partidos a favor.

  Un saludo compañero.

  • Hola Caldero, efectivament el dijous no preguntí res en el Ple. Ja ho havia fet la setmana anterior en la Comissió de Cultura a la Sra. Regidora de Cultura, i em contestà això dels administratius que pensen contractar per a novembre i desembre.

   Han tingut un mes tancat no se sap perquè, jo pense que per desidia i perquè la Biblioteca no es una qüestió que els preocupe; de fet el Sr. Alcalde a Las Provincias ha declarat que la Biblioteca no ha estat tancada per la vesprada. No s’entera? ha mentit?… no ho sé, jo l’únic que veig és que no es interessa el tema.

   I propostes en tenien, de fa més d’una any i mig quan vencia el termini per adaptar la biblioteca a les noves exigències que establia la llei de la Generalitat: que les cumpliren. Nosaltres volem un servei de Biblioteca com toca, de qualitat, amb més amplitud horaria i que estiga atesa per personal qualificat. Ja ho diguérem fa temps. Com tu dius, ells han volgut estalviar en açò. Per soposat que volem que s’estalvie i que no es malgaste. La qüestió és de prioritats, uns prefereixen estalviar en l’area de l’educació i la cultura, altres ho faríem en altres àrees.

   • Anem a vore Carlos o Karl, vosaltres teniu la presidència de totes les comissións, la majoria abosoluta. Ho teniu molt senzill, el dia 2 presenteu la moció de censura i tots els problemes d’Alginet estaran resolts. Així no es pot continuar. O col.laboreu amb el PP o feu la moció, pel be del poble.

    Per cert, què ha passat en la distribució del bono-llibre????

 5. Segun tengo entendido, el señor Jesus Boluda, en la comision de cultura aprobo que los vecinos de Alginet que cursan sus estudios fuera de Alginet y en escuelas concertadas-privadas tambien cobraran el bono de los libros. Es decir, que la gente rica de Alginet tengan el mismo bono que la gente que no llegamos a fin de mes.

  Si no es asi, corregirme.

  Un saludo.

  • No, no és així. La decissió dels bons, no s’ha portat mai ni a la Comissió ni al Ple. Això és una qüestió de pressupost i la deceideix qui governa. I a principis d’any el PP va decidir una rebaixa a la meitat dels diners destinats als bons i, davant d’eixe retall, sembla que també tenia decidit no donar-ne a ningú que estudiara fora del poble. Però com que en la nova legislatura la presidència del Consell Escolar la detenta el Senyor Boluda, la Sr. Regidora de Cultura li volgué endosar el retall perquè l’anunciara ell; encara que ell, segons tinc entens, ho va consultar amb el Consell Escolar i el que es va decidir és que no tingueren bons els que anaven fora però a la privada, els que van a un col·legi públic sí que tenen dret.

 6. Carles estem tots els alginetins molt contents i il.luisiontats amb la moció de censura. Clar, amb el Perolero d’Alcalde in pectore… Me sap mal per Jesus i per tu, però Tonin s’aprofitarà de l’ocassió. xDD

 7. Perdó, Tonín i Escutia aniràn de comparsa. I es que si veus, Carles, en el Face SdA, voràs com fiquen a Escutia el germà del Sr.Alemany….
  Per cert el nou alcalde cobrarà???????

 8. Diputat, el nuevo Alcalde, (si lo hay) cobrará, ya que en los presupuestos aparece la partida para ello.Ahora falta ver si el señor Boluda rehusa cobrar.

  Por otra parte y responsiendo a Carles, los vecinos que cursan en escuelas concertadas te aseguro al 100% que estan cobrando el cheque, los de la privada lo preguntare el miercoles.(fuera del pueblo claro)

  Por el tema del nuevo alcalde, prefiero a Carles o Antonio. Antonio lleva muchos años en politica, y Carles si no me equivoco, esta será su segunda legiislaura.

  Sobre el tema de que el Clan Alemany y Cia esten en la alcaldia me ponen los pelos de punta, sobre todo despues de escuchar de gente de su partido verdaderas barbaridades.

  Barbaridades como, que el PSPV-Alginet a sido presuntamente financiado por la Cooperativa Electrica de Alginet.

  Y muchas mas barbaridades que se pueden leer en el Facebook de SdA.

  Yo Carles, mi consejo como vecino de Alginet, es que no os dejeis llevar por la palabreria de ciertas personas, que no quieren lo mejor para el pueblo, sino para su bolsillo. Idea, siempre a manejado muy bien la palabra, y si consensua con el PP, seguro que se consige mas que si se hace la mocion.

  Tambien hay que decir, que el PP deberia de trabajar en equipo con todos los partidos, y mas cuando no tiene mayoria( con mayoria tambien se tendria que hacer).

  Negociar con el Clan Alemany, en mi opinion seria un error para todos los partidos de izquierdas, porque el pueblo sabe a lo que van y en la situacion que estan.

  Un saludo.

 9. Vull el millor per Alginet. Tinc clar que la majoria la te l’esquerre. Tinc clar que el PP fa aigua, però cavallers i senyores, quan duararà el frustrat quatripartir??. Jesus, lo que t’espera i t’aprecie.
  Bo el dia 2 presenteu la moció???
  Si es així bona sort, xp la sort de vosaltres serà la de tot els veïns.

  Ara, no «enxufeu» a cap com diu Compromís.
  I sobre el Sr. Alemany, no me cau bé, peró currant li ha llevat un regidor al PP, altre al Bloc i altre a Tonín (PSPV).

 10. La mocion se presentara pronto, ya que el cuatripartto quiere hacer los nuevos presupuestos, es decir quieren manejar «la pela», antes de que lo haga el PP.

  El señor Boluda, con todo el respeto, sera la marioneta del señor Alemany, el cual solicitara la concejalia de urbanismo, personal y asuntos sociales.

  Un saludo.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here