L’escassa utilització del peatge d’Algemesí facilita el trasllat de la conexió amb l’AP-7 que reclamen els empresaris d’Alzira

1
477

El Director General de Carreteres del Ministeri de Foment s’ha compromés amb els empresaris d’Alzira a «recolzar» la petició que deu fer el Consell per ser el responsable de construir les carreteres que deuen conectar amb l’AP-7 en el que seria el nou enllaç que reclama l’Associació Empresarial.

El secretari d’organització del PSOE d’Alzira, Fernando Pascual,que va assistir a la reunió, ha valorat «mot positivamente» la visita en entendre que «el canvi del peatge a la nostra ciutat és una solució viable donat que els  trànsits del peatge d’Algemesí son escassos i per tant una conexió per Alzira propiciaria molt més trànsit, fet que la concessionària Aumar deu tindre en compte».

Desde la Direcció General de Carreteres consideren que li correspon a la Generalitat solicitar un informe de viabilitat tècnic per a una nova conexió d’Alzira amb l’AP-7 i així el Ministeri de Foment «aprovaria la nova conexió, complint amb els tràmits que marca l’actual legislació».

El grup municipal socialista presentarà, en breu, una moció davant l’Ajuntament d’Alzira perquè «solicite al govern valencià que tramite la petició de la conexió d’autopista per la carretera d’Albalat». El PSOE recolza, també la reclamació feta pels empresaris d’alliberar el tram de l’AP-7 que passa per la Ribera «donat que és molt més econòmic l’alliberament del tram de l’autopista en la Ribera, que seguir amb el projecte de construir una autovia paral.lela a l’autopista».

El president de l’Associació Empresarial d’Alzira (AEA), José Villalba, que va encapçalar la delegació dels empresaris locals, ha reconegut a Riberaexpress que «hi han possibilitats» de que el ministeri de Foment atenga la reivindicació dels empresaris alzirenys perquè la capital de la Ribera tinga un enllaç directe amb l’AP-7.

Compleix els requisits de Foment

Villalba assegura que la seua petició d’ubicar l’enllaç en la CV-505 «compleix» els requisits que exigeix Foment tot i que encara resten per fer alguns estudis. Resulta evident que la solució passa per traslladar cap el sud de l’autopista l’actual enllaç situat al nord d’Algemesí en la CV-42. A este respecte els empresaris tenen previst entrevistar-se amb la conselleria d’Infraestructures perquè hi haja col.laboració entre les dos administracions

El màxim dirigent empresarial d’Alzira nega que hi haja cap tipus d’enfrontament amb Algemesí i ha recordat que «Alzira i la comarca són les grans oblidades de les administracions en matèria d’infraesctructures». A més ha afegit que per a que les empreses «siguen competitives fan falta bones comunicacions».

L’organització empresarial continua reivindicant a la Generalitat que el darrer tram de la futura CV-50 que conectarà amb la N-332 al aterme de Sueca «passe entre Alzira i Algemesí».

1 Comentario

  1. Parece mentira que hayan tardado tantos años en aplicar el sentido común.
    Ahora los de Carcaixent, utilizaremos la autopista.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here