El president i la secretària de l’Agenda 21 de Carcaixent dimiteixen per «discrepàncies» amb l’Ajuntament

7
466
Una reunió de l'Agenda 21 de Carcaixent

A la passada assemblea de l’Agenda XXI de Carcaixent, el president Enric Moscardó, presentà la seva dimisió del càrrec que ocupava des de l’any 2009.

Els motius per a presentar la dimissió ha estat el comprovar que desprès de dos anys de treball continu, intentant dinamitzar el fòrum aportant noves linees de treball, realitzant sessions temàtiques i emprant les noves tecnologies per a publicitar la taca realitzada (en aquest temps s’ha creat un blog, s’han enviat notes de premsa, s’ha obert un compte de correu i una pàgina al facebook), per part de l’ajuntament no ha habut una correlació en eixe esforç.

Així, malgrat que s’ha demanat de forma reiterada que es convocaren a les associacions i col·lectius del poble, per a que se’ls explicara la nova fase de treball de l’agenda XXI, i la importància de la particiapació ciutadana, no ha estat posible fer eixes reunions per què mai l’ajuntament les ha convocat. Igualment tampoc s’ha atorgat l’autonomia financera que el regidor de l’àrea ha promès en més d’una assemblea, de manera que tampoc és viable publicitar als mitjans o amb una simple pancarta l’existència i convocatories de l’agenda.

L’anterior, unit a que en la pràctica el fòrum ha estat tractat per l’equip de govern més com un espai de debat que de veritable consulta, ha conduït a la renúncia de l’equip directiu, atès que la secretaria Maria Chorro també va dimitir, ja que, ella es presentà al càrrec de secretària del fòrum sols en la condició de que Enrique Moscardó fora el president.

S’obri doncs una nova etapa, iniciant-se amb el procès d’elecció dels càrrecs que dirigiràn des d’ara l’agenda XXI de Carcaixent.

Comunicat.

7 Comentarios

 1. EL Fòrum de l’Agenda XXI el va promoure l’Ajuntament per a posar-se la medalla i després l’ha deixat morir.

 2. HI ha gent que dinamitza l’agenda XXI i l’ajuntament de Carcaixent que la dinamita.
  Algú pensava realment que l’Ajuntament de Carcaixent s’ho creia? És una llàstima els esforços i el temps de la gent que hi participava. Però açò és el que tenim.

  • Anem a vore, ¿és o no és cert que l’Ajuntament, amb tècnics i amb polítics, és la única entitat que ha estat present en totes les convocatòries de totes les sessions des de la seua constitució?.
   ¿Es o no és cert que el mateix fòrum podria haver convocat a les associacions que vulguera quan vulguera?. ¿Es o no és cert que així es va fer, amb fracàs total d’assistència, en la qüestió dels sorolls, en la qual no varen acudir ni els veïns afectats?.
   ¿Es o no és cert que, des de l’Ajuntament es va explicar que el pressupost que es necessitara es facilitaria des de la partida de medi ambient?. ¿Es o no és cert que no s’ha demanat cap quantitat en cap moment?.
   ¿Es o no cert que l’Ajuntament ha posat a disposició de l’Agenda XXI al tècnic de medi ambient, que ha col·laborat en les convocatòries, preparació d’actes de les sessions, apertura de local… en tot moment?.
   ¿Es o no cert que l’Ajuntament ha pagat la publicitat a través de cunyes de ràdio, segons els textos facilitats per la presidència?. ¿Es o no cert que l’assistència mitja ha estat d’unes 10 persones?.
   Be, podem seguir…jo no busque culpables de res, però tampoc dispare a l’Ajuntament. Si voleu buscar sol·lucions, ens trobarem pel camí…

 3. un altre motiu de dimisió va ser que la ciutadania som tots, no sols els que van a les reunions de L’agenda XXI i que l’ajuntament de Carcaixent no més recolça les iniciatives que eixen des de L’ajuntament i per tant està desaprofitan-se els coneixements de molts ciutadans que volen fer millores a Carcaixent i que no se´ls escolta, motiu pel que la gent del poble está decebuda i pensa que no hi ha un lloc reial de participació. Açò també es va comentar a la reunió perque jo estava allí.
  Per altra banda també esva fer una avaluació de complimentr per part de lájuntament de les propostes de l’Agenda del any passat i algunes sí que han tirar endavant encara que molt poquetes.

  • El Fòrum, amb més o menys encert, ha tingut continuïtat en tot el període en qué l’Ajuntament ha mantés la presidència, al llarg de tot el procés de constitució i els primers tràmits administratius.
   En finalitzar eixe procés, tal qual es va comprometre, l’Ajuntament va abandonar voluntàriament la presidència, posant-la a disposició de l’Assemblea per a alguns dels seus membres la ocupara.
   No ha estat més participativa esta nova etapa que la anterior. A l’Ajuntament se li podrà dir si s’han complit més o menys peticions però la falta de participació, el problema real del fòrum, no es pot imputar a l’Ajuntament.
   Tampoc dic que siga culpa dels càrrecs (president i secretària), faltaria més, ja que pense que han treballat be però la realitat es que el fòrum, com a òrgan de participació, no ha funcionat en cap de les seues etapes, malgrat la difussió (pancartes, cunyes de ràdio, cartells, correus…) que s’ha donat de les convocatòries i malgrat els temes tractats han segut realment interesants. La culpa?, del dimoni, però és un fet objectiu.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here