Alerta taronja per gota freda a la Ribera on hui poden caure més de 100 l/m2

0
507

La Agencia estatal de Meteorología ha establecido para hoy viernes y para la jornada del sábado la alerta naranja en todo el litoral de la provincia de Castellón, en el litoral de Valencia y en el norte del de Alicante por precipitaciones que pueden acumular hasta 140 litros por metro cuadrado en tan solo 12 horas, no descartando que estas cantidades puedan ser incluso más elevadas en algunos puntos.

Por su parte la Generalitat Valenciana ha decretado la Preemergencia por fuertes lluvias en el litoral de Castellón y Valencia, así como en el interior sur de Valencia y litoral norte de Alicante, mientras que el Centro de Coordinación de Emergencias (CCE) ha activado el Plan Especial ante el Riesgo de Inundaciones.

Previsions de Jovi Esteve

Pel que fa al  DIVENDRES, el panorama anirà complicant-se progressivament a mesura que el vent vaja rolant a component marítima, sobretot a partir del migdia i al llarg de la vesprada. Pel matí este vent estarà fluix però, poc a poc anirà rolant a més humit i junt amb l’embossament d’aire fred que tindrem en altura (O GOTA FREDA), LES PLUGES SERAN MÉS PERSISTENTS I PODRAN ACUMULAR FINS A 100-120 l/m2 EN A PENES 12 HORES.

Com podeu vore, el divendres anirà complicant-se progressivament i la pluja serà més persistent especialment en les COMARQUES MÉS LITORALS DE LES PROVÍNCIES DE CASTELLÓ, VALÈNCIA I NORD D’ALACANT  ON S’HA DECRETAT L’ALERTA TARONJA PER ESTES FORTES PLUGES (també s’inclou l’interior sud de la província de València). L’ambient seguirà fred i les temperatures màximes baixaran encara un poc més respecte a hui (recordeu que la temperatura a 5.500m. d’altura en la vertical de la nostra comunitat serà de -15ºC, cosa que afavorirà este ambient més fesc –en quant precipite- i esta elevada inestabilitat que presentarà l’atmosfera tant demà divendres com despús-demà dissabte). Estigau molt atents a les evolucions d’este oratge i molt pendents també de les informacions meteorològiques en els diferents mitjans de comunicació…Anit arribá a la comarca el primer aperitiu de la gota freda en caure forts arruixats en la majoria de poblacions de la Ribera..

Matí Vesprada Nit


6 Sol-LlampPlu 9 N-pluja forta 9 N-pluja forta

13º                     16º                 15º

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here