Compromís per Alzira critica la falta de recolzament de Bastidas al sector hostaler d’Alzira

0
364

Carles Aranda

Aranda: “Proposem bonificar les terrasses dels bars durant l’hivern.”

Amb l’aplicació de la llei antitabac, el número de terrasses sol·licitades pel sector hostaler s’ha vist incrementat. A més a més, ara, les terrasses estan tot l’any. La crisi fa que els bars tinguen menys ingressos – com altres sectors. Si a aixó li afegeixes la despesa d’adequar les instal·lacions per donar servei als clients fumadors (per l’anterior reforma de la llei i ara per la ubicació de terrasses), el pressupost en molts casos, se dispara i els comptes no quadren.

Per una altra banda, l’aplicació actual de l’ordenança d’ocupació de via pública no és efectiva perquè, segons ens han confirmat des de l’Ajuntament, hi ha un percentatge alt d’establiments que tenen sol·licitada i concedida la terrassa però que no estan pagant la taxa. Ara per ara, la solució que està aplicant l’equip de govern és obrir el període executiu per a fer efectiu el pagament.

Considerem que es poden aplicar altres mesures que faciliten als hostalers el pagament de la taxa corresponent  i alhora garantir que l’Ajuntament tinga un major nivell d’ingressos al respecte, com el fraccionament sense interessos de la taxa si supera determinada quantitat.

La proposta que fem des de Compromís per Alzira no és nova, està fent-se a altres poblacions –en alguns casos on governa el PP, com Manises. Es tracta d’establir una important bonificació de la taxa per ocupació de via pública amb taules i cadires durant els mesos d’hivern, principalment d’octubre a febrer. A més a més proposem fer-ho amb caràcter retroactiu a 1 de gener de 2011.

Tot i això, el que més preocupa es la falta d’interès que demostra la nostra primera autoritat per donar una resposta a este i altres sectors econòmics de la nostra ciutat.

Comunicat de Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here