Francesco Tonucci: «Quan la lectura s’imposa com obligatòria,als xiquets i les xiquetes no els agrada llegir»

0
592

Tonucci durant la conferència

El IV Congrés d’Educació de l’Alcúdia es tanca amb una aclaparador éxit d’assistència de professionals de la docència de tota la comunitat valenciana.

Prop de 600 docents es donaren cita dissabte a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia on el  prestigiós pedagog i il·lustrador Francesco Tonucci tancà el passat dissabte la IV edició del Congrés d’Educació de l’Alcúdia. Francesco Tonucci, mestre, pedagog i il·lustrador italià,va llançar reflexions i propostes per a viure l’emoció de la lectura, així com denunciar les errades que moltes vegades fan els educadors alhora d’ensenyar a llegir. Segons Tonucci, «als xiquets i les xiquetes no els agrada llegir quan la lectura s’imposa com obligatòria o es planteja com una tasca per a fer després altres activitats».

El pedagog no sols va presentar algunes propostes d’activitats que es poden plantejar per a facilitar la lectura a l’aula com un plaer, sinó que incidí en la necessitat de que el mestre ha de ser lector i li ha d’agradar llegir: «si el mestre no llig o no li agrada llegir, transmet als alumnes la dificultat de la lectura». Insistí a més en la necessitat de que durant tota la etapa escolar, des de ben menuts fins a secundària, s’ha de practicar la lectura en veu alta a classe.

Per la seua banda, els docents manifestaren la seua preocupació davant la impossibilitat de poder aplicar mesures com les proposades per Tonucci per la pressió curricular. En aquest sentit, Tonucci apostà per la rebel·lia del professorat, explicant que «el bon mestre és desobedient» i que «una mala llei mai obligarà un mestre a fer una mala escola».

Assitents a la conferència

La conferència de  Francesco Tonucci posà el punt i final a la quarta edició del Congrés de l’Alcúdia, un congrés organitzat per l’Ajuntament de l’Alcúdia amb la col·laboració de la Fundació Bromera, entre altres entitats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here