Compromís proposa a Alzira un protocol per a les cerimònies d’acolliment civil

0
141
Diego Gómez

L’Ajuntament d’Alzira aprovà l’any 2010, a proposta del grup municipal del Bloc, una ordenança que regula la celebració de cerimònies civils. A més a més, tenint en compte que la nostra ciutat està declarada Amiga de la Infància, el grup municipal Compromís per Alzira ha presentat un document que ha servit per arribar a un consens de tots els grups municipals.

Una de les cerimònies que contempla l’ordenança i que es regula per primera vegada a Alzira és l’acolliment civil. és un acte que té per objectiu iniciar els infants i joves de la ciutat en el llarg camí de les actituts cíviques, que els porten a un pervenir pacífic basat en els valor indivisibles de la dignitat humana, la llibertat, la igualtat i la solidaritat, expressat en el compromís dels pares i/o tutors enveres aquests valors.

En el ple de juny, des de Compromís per Alzira preguntarem sobre la posada en marxa del procediment per poder celebrar aquestes cerimònies.

Com que es confrimaren que l’equip de govern no havia fet res al respecte, agarrarem el compromís de presentar una proposta de protocol per a poder institucionalitzar el desenvolupament de l’acte de la cerimònia d’acolliment civil a la ciutat d’Alzira. I així ho hem fet.

En resum, l’acte serà presidit per l’alcaldessa o regidor delegat, una vegada arriben els xiquets, s’obri l’acte amb un parlament explicatiu sobre el significat de l’acolliment civil i els drets dels infants i la lectura de l’article 39 de la Constitució Espanyola de 1978 i els articles 12 i 27 de la Convenció dels Drets del Xiquet de les Nacions Unides. Seguidament, poden dir unes paraules els pares i tutors, acabant l’acte de nou l’alcaldessa o regidor delegat.

Diego Gómez

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here