El Bloc de Carlet demana a l’Ajuntament que l’IBI es cobre en dos terminis anuals

4
399

El Grup Municipal Bloc-Compromís de Carlet ha proposat al Plenari que l’IBI es fraccione d’ofici al 50% en dos períodes, iniciant-se el cobrament en voluntària el 15 d’abril el primer termini i el segon el 15 d’octubre.

La portaveu del Grup, Maria Josep Ortega, ha manifestat que “la nostra proposta ve justificada  per la difícil situació econòmica que estan passant les famílies al nostre poble i l’elevat increment que hem patit en la base imposable de l’impost per  la injusta revisió cadastral efectuada l’any en què més unflats estaven els preus dels immobles, amb la qual cosa les quantitats corresponents a l’IBI són molt elevades”. Ortega ha afegit que “ l’Ajuntament ha de vetlar  pel benestar econòmic de les famílies i alhora facilitar-ne el pagament i, per tant,  evitar al màxim la morositat”. “La mesura –ha declarat la líder de Bloc-Compromís- també beneficiarà la tresoreria municipal, ja que es tindrien un 50% de les aportacions a mitjan d’any, i l’Ajuntament evitaria haver d’acudir al finançament  a través d’ampliacions de pòlisses de crèdit, com ha ocorregut en el present exercici, en què hem pagat 5000 € de despeses financeres  per no tindre diners en caixa.

Compromís demana també que es puguen fraccionar multesde trànsit i rebuts de menys de 300 euros

El Grup Bloc-Compromís també ha proposat al Ple que es facilite el fraccionament que la llei permet a petició dels veïns amb problemes econòmics i que no se’ls dificulte el pagament a tots aquells ciutadans que manifesten la voluntat de fer front als pagaments de les taxes i els impostos municipals. Maria Josep Ortega ha manifestat al respecte que “no té cap trellat, per exemple,  prohibir d’ofici, com pretén el PP, la possibilitat de fraccionar les multes de trànsit, que poden ser més elevades fins i tot que alguns rebuts d’IBI, sinó que  el que hem de fer les administracions públiques és facilitar en tot moment el pagament dels veïns i les veïnes.” Ortega ha finalitzat exigint al PP “que es facen càrrec de les dificultats per les quals està passant bona part de la població i que no continuen amb la pretensió de prohibir el fraccionament de quantitats menors de 300 euros, ja que ara mateix la situació demana gestos generosos i facilitats per part de l’administració cap al contribuent”.

Comunicat del Bloc

Maria Josep Ortega

4 Comentarios

  1. Menos mal que no ens governeu! Ara vol cobrar-nos la mitat de la contribució a principi d’any i la resta a final, calla calla, tot a finals millor.

  2. Hola Pepa, que vols que arreplegue???
    Crec que el meu comentari d’abanç no va amb el teu. i et torne a dir, que menos mal que la Mª Josep no mana!!!!!!!!!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here