Compromís per Alzira demana a la Conselleria que rectifique i que dote les beques de menjador per tal que cap alumne es quede sense ajuda

0
379

Diego Gómez

Gómez: “ L’elevació de la puntuació mínima per a obtindre l’ajuda és una mesura injusta i inacceptable.”

La Conselleria d’Educació ha elevat en quatre punts la puntuació mínima necessària per a obtindre l’ajuda econòmica per a fer ús del servei de menjador (de 13 a 17 punts), la qual cosa és una mesura injusta i inacceptable. Aquesta disminució de les beques de menjador entra dins la política de retallades que, des del curs passat, està aplicant la Conselleria d’Educació a l’ensenyament públic valencià, amb disminucions de grups, programes d’atenció a la diversitat, desdoblaments, fusió de grups PEV i PIP i, per tant, de professorat.

Aquestes ajudes suposaven la gratuïtat del servei per als alumnes de les famílies en condicions socioeconòmiques més desfavorides que ara sols tindran dues opcions, bé sufragar la despesa des de l’economia familiar, bé deixar d’acudir al menjador.

Aquestes mesures castiguen a les zones rurals i a les escoles menudes perquè el fet que desapareguen un nombre de beques que pot estar entre el 40 i 60 % provocarà que molts centres educatius no puguen posar en marxa el servei de menjador donat que no tindrà alumnes suficients per a poder sostindre econòmicament el menjador ja que molts alumnes, si no tenen l’ajuda, no dinaran a l’escola. Una recurtada evident en la qualitat educativa dels centres que no podran oferir aquest servei i que també incideix en el comiat de treballadors i treballadores del servei complementari de menjador com ara educadors i educadores i personal de cuina.

La disminució de beques de menjador de Conselleria als centres de la nostra localitat comporta una reducció entre el 5 i el 20 % respecte de les beques del curs 2010/11.

L’anunci d’obrir una nova convocatòria amb tres milions d’euros per atendre de manera parcial als alguns dels exclosos inicialment, és insuficient, ja que continua deixant fora als que tenien 13 i 14 punts, mentre que els de 15 hauran de pagar entre el 50% i el 60% del preu del menjador i els de 16 entre el 25% i el 30%. Per altra part, aquesta mesura de rectificació parcial ve a reconèixer l’arbitrarietat i injustícia del retall efectuat.

Des de Compromís per Alzira, rebutgem l’augment dels punts per poder accedir a les ajudes econòmiques de menjador, la qual cosa deixa sense beca a més de 27.000 criatures al país Valencià. I volem deixar clar que és la pròpia Administració qui resta recursos a l’alumnat més feble i en conseqüència a l’escola publica, una resolució que contradiu els principis d’equitat i qualitat que defensem i que estan en el marc legislatiu de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació.

Per totes aquestes raons hem presentat una moció que demana a la Conselleria d’Educació que rectifique i que dote les beques de menjador necessàries per tal que cap alumne es quede sense ajuda.

Comunicat de Compromís.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here