L’Associació Amics del Coet de Sueca celebra el seu X aniversari

0
376

Aniversrari d'Amics del Coet

El col·lectiu celebra esta efemèride amb una Setmana Cultural repleta d’actes

L’associació Amics del Coet de Sueca va inaugurar ahir, en la sala d’exposicions Els Porxets, la seua Setmana Cultural amb una exposició que arreplega tot allò que han sigut els seus deu anys d’història. El president executiu, Juan Antonio Llopis, va exercir d’amfitrió davant de la gran quantitat d’invitats que van assistir a l’acte, entre els que es trobaven l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; l’alcalde de Bétera, Germà Cotanda; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, Josep Navarro, i altres membres de la corporació; el reconegut pintor suecano, Conrado Meseguer; representants de l’associació Amics de la Pirotècnia Cabanyal-València, persones vinculades al món de la pirotècnia; membres de l’associació Amics del Coet de Sueca, entre ells el seu president d’honor, Pascual Carrasquer; i molts veïns i simpatitzants d’este col·lectiu local que va nàixer en 2001 “amb l’objectiu de fer festa, retrobar-nos amb les nostres tradicions i costums, i educar xiquets i majors a respectar l’ús del foc”.

L’acte es va iniciar en el carrer amb la disparada d’uns focs d’artifici. A continuació, tots els presents van accedir a la sala d’exposicions on van poder observar la gran quantitat de fotografies, retalls de periòdic, material pirotècnic, etc. que mostren tota l’activitat que ha realitzat l’associació durant estos deu anys. Entre el material exposat, destaca el quadro original que va pintar Conrado Meseguer a la Fallera Major de València de 2009, Marta Agustín, en el qual se simbolitza  la importància del foc en les nostres tradicions. En els parlaments, des de l’Associació van tindre paraules d’agraïment per a Junta Central Fallera, per haver-lo cedit per a poder ser contemplat en esta exposició. Llopis va destacar també, entre els fets més importants i especials que han marcat  l’Associació durant estos deu anys, l’organització de la Cordà i la campanya per a escolars sobre la prevenció en l’ús de material pirotècnic.

Fins a diumenge que ve 30, està prevista la realització de diferents actes, entre els quals destaquen col·loquis, homenatges, degustacions, disparada de macletaes… i la imposició de sengles Insígnies d’Or de l’Associació a Ricardo Caballer pare i a Ricardo Caballer fill; acte que tindrà lloc esta vesprada, a les 20 hores, en la sala que acull l’exposició.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here