EU d’Algemesí demnará la dimissió de l’alcalde al plenari del dilluns per les declaracions sobre el 20-N

0
478

La petició esta motivada per les declaracions fetes al mes de setembre sobre els grans personatges que moriren el 20N.

Esquerra Unida d’Algemesí presentarà al plenari del proper dilluns 24d’octubre una moció exigint a la nostra primera autoritat un rectificació sobre les frases desafortunades a l’acte que va celebrar el Partit Popular el mes de setembre, en una acte en el que estaven present els màxims dirigents autonòmics, com el President Alberto Fabra, a la mateixa moció Esquerra Unida exigeix que el Sr Vicent R García  demane perdó públicament als familiars i víctimes del nostre poble que sofriren tot tipus de patiment i repressió baix la dictadura franquista.

Segons dades a data de hui facilitades al nostre col·lectiu per el historiador i investigador Josep A Domingo, que estan realitzant un exhaustiu estudi, al nostre poble hi hagueren 413 morts a conseqüència directa de la guerra desencadenada per el cop del general Franco, i 263 empresonats als anys immediatament posteriors. Es a dir per un poble que comptava amb 16.000  habitants un 41 per mil dels seus habitants sofriren els horrors d’una guerra innecessària, o el que és el mateix 1 de cada 25 persones moriren o patiren de forma directa les seues conseqüències. Hauríem d’afegir el gran nombre de persones que es trobaren obligats a emigrar per motius econòmics i de treball.

Per Asensio Garcia, regidor d’EU a l’Ajuntament ‘és del tot injustificable que un alcalde elegit democràticament realitze declaracions públiques d’aquest talant, amb un augment de la crispació de la nostra societat’. Per altra part Esquerra Unida demanarà el recolzament a la moció i la petició a la resta de regidors i regidors del Partit popular, ja que estem convençuts que molts treballen per la consolidació de l’estat democràtic.

En cas contrari de que no es retracte esquerra Unida li demanarà que presente de forma immediata la seua dimissió com Alcalde elegit democràticament de la Ciutat d’Algemesí.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here