EU-Alzira denuncia els retalls en la formació laboral i d’adults per part de la Generalitat i insta a l’Ajuntament que complisca les seues obligacions

0
384
Ivan Martínez, regidor d'EU

EU-Alzira lamenta els retalls de la Conselleria d’Educació en la formació laboral i de persones adultes en la nostra ciutat, així com en tota la comarca, i com això està afectant a la qualitat de l’ensenyament, però també a les possibilitats de trobar un lloc de treball. Des d’EU denunciem els retalls en cicles formatius o l’Escola Oficial d’Idiomes, així com la falta de previsió de l’Escola d’Adults per part del govern de Bastidas.

En primer lloc, a la Ribera és urgent un estudi seriós de la Xarxa de Cicles Formatius en funció de les seues característiques industrials i econòmiques, i que es troba paralitzat des de fa anys.  Des d’EU hem reivindicat, també en les Corts Valencianes, que s’implantaren cicles formatius públics de tècnics agraris a Alzira.

Tal i com han denunciat els mateixos professors, l’Escola Oficial d’Idiomes ha vist com s’han reduït els grups de diversos cursos o com s’han quedat sense matricular més d’un centenar d’alumnes en idiomes com l’anglès superior. Això suposa que moltes persones no poden aspirar a millors perspectives laborals.

Fins i tot, cal recordar que a Alzira més de 200 alumnes s’han quedat fora de l’Escola d’Adults i que l’Ajuntament no ha previst l’augment de la demanda de moltes persones que, degut a la seua situació actual, volen millorar la seua formació. La majoria són alumnes que van abandonar l’ESO als anys del “boom” de la construcció i ara es troben sense faena i sense una formació bàsica. Per a EU, els pressupostos de l’any que ve han d’incloure un augment necessàriament en aquestes partides.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU a l’Ajuntament d’Alzira: “en un context social i econòmic com l’actual, en què moltes persones busquen una millor formació per a tindre més possibilitats laborals, no s’entén com des del PP no s’ha atès l’augment de la demanda. I, no només això, sinó que s’estan patint retalls que estan disminuint l’oferta educativa. Una de les vies per superar l’actual situació, i una de les prioritats de les administracions, deu ser l’educació pública i accessible per a totes i tots.”

De la mateixa manera, l’equip de govern va votar en contra d’una moció que presentàrem des de l’oposició en aquest sentit. Aquesta demanava a l’Ajuntament que exigira a la Generalitat que complira els seus compromisos en educació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here