El professor David Bueno dona a Alzira una clase magistral sobre les intimitats biològiques de l’espécie humana

0
395
David Bueno esta vesprada en Alzira
David Bueno amb Joan Llinares gerent de Bromera

L’investigador de la Universitat de Barcelona, David Bueno pronunciarà esta vesprada a la Casa de la Cultura d’Alzira una conferència sobre L’enigma de la llibertat, text amb el que va aconseguir el Premi de Divulgació Científica de l’edició anterior dins dels guardors literaris Ciutat d’Alzira.

Bueno fa un viatge fascinant a les intimitats biològiques de la nostra espécie. El conferenciant ens acosta a la base biològica i evolutiva d’una de les característiques que ens és més preuada, la nostra llibertat. I a diferència d’alguns corrents deterministes instaurats en certs cercles científics, ens proposa que aquesta és la millor adaptació que l’evolució ens ha oferit per a garantir la nostra supervivència. A més descobrirem com precisament, de la llibertat, en podem traure un bon profit.

L’enigma de la llibertat aborda la llibertat humana des d’una perspectiva biològica i evolutiva. Ja fa temps que se sap que els gens determinen el color de la nostra pell, el grup sanguini i el sexe. I els últims anys s’ha començat a veure que també influeixen en aspectes realment complexos del nostre comportament, els quals tradicionalment s’havien desvinculat de la nostra biologia, com ara la tendència sexual o la fidelitat vers la parella. És possible que la selecció natural, en el decurs de l’evolució, haja afavorit característiques que considerem tan típicament humanes com el sentiment de llibertat o l’espiritualitat? A diferència d’alguns corrents deterministes instaurats en certs cercles científics, David Bueno ens proposa que la creació cultural és la manera que la humanitat va utilitzar per adaptar-se millor al medi.

David Bueno i Torrens (Barcelona, 1965) és doctor en biologia, especialista en genètica i en biologia del desenvolupament. Actualment és professor i investigador de la Universitat de Barcelona i membre del Centre d’Estudis i Recerca en Conflictologia de la Universitat Oberta de Catalunya. Ha publicat nombrosos articles científics especialitzats i diversos llibres de divulgació, entre els quals Gens i genoma, Òrgans a la carta i Convivint amb transgènics.
Segons va declarar l’autor en el moment de rebre el premi, «el coneixement i la difusió cultural de la ciència són clarament imprescindibles per garantir la nostra llibertat d’opinió i elecció en un món en què la ciència i la tècnica tenen un paper clarament destacat. Aquest és el motiu principal del meu compromís amb la divulgació i socialització de la ciència».

Edicions Bromera

Portada del llibre

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here