Edicions 96 i el Casal Jaume I-Grup Arrels de Carcaixent convoquen el III Premi d’Investigació Local «Cronista Víctor Oroval»

0
504
Una edició anterior del Premi

El Casal Jaume I – Grup Arrels i l’editorial Edicions 96 han fet públiques les bases de la tercera edició del Premi d’Estudis Locals de Carcaixent

“Cronista Víctor Oroval” que es convoca de manera biennal des de l’any 2007 per reconèixer aquell estudi que contribuïsca al millor coneixement d’un determinat aspecte de Carcaixent: geologia, llengua, ciències naturals, economia, folklore, art, història, etc.
El premi, sense dotació econòmica, consisteix a la publicació i divulgació de l’obra, i gràcies a ells ja són a l’abast del públic Les muntanyes de Carcaixent, de Vicente Ferrer i Canvi social i mobilització política a Carcaixent durant la República i la guerra civil (1931- 1939), de María José Sigalat, que poden adquirir-se a qualsevol papereria o quiosc de Carcaixent, així com a la pròpia editorial, al Casal, i lògicament qualsevol llibreria.
El nom triat per al guardó no és casual, ja que Víctor Oroval i Tomàs és, sens dubte, una de les figures més importants de l’àmbit cultural carcaixentí del segle XX, sempre compromés amb la seua llengua i amb la seua ciutat. Precisament, a les presentacions dels anteriors llibres guardonats, l’organització ha aprofitat l’ocasió per a divulgar l’obra d’aquest historiador carcaixentí, informant de l’existència de la bibliografia
realitzada per la bibliotecària Lola García Hinarejos (disponible a la xarxa) o regalant un opuscle amb la reproducció del darrer article que el Cronista Victor Oroval publicà al llibre de festes, on parlava de la importància de conèixer la nostra història i li retia homenatge a una altra figura igualment oblidada, Francesc Fogués.
“Ens il·lusiona pensar que els premis són una aportació a la divulgació de la figura i l’obra d’en Víctor, i esperem poder en un futur eixamplar aquesta tasca que hem encetat.”
La data límit per al lliurament dels treballs d’aquesta 3a edició és el 23 de desembre de 2011. La resolució del premi està prevista per al mes de febrer de 2012, quan el jurat, format per cinc persones de reconegut prestigi, donarà a conèixer el nom de la persona guanyadora.
El Casal Jaume I – Grup Arrels de Carcaixent és una associació cultural, inclosa en la xarxa de Casals Jaume I d’Acció Cultural del País Valencià. Ofereix des de l’any 2000 una programació estable d’activitats dirigida tant a socis com al públic en general. El Grup Arrels és l’entitat hereva de l’associació juvenil del mateix nom constituïda el 1989, i té una trajectòria més que consolidada pel que fa al seu treball en l’àmbit cultural i el
de la política no-institucional, sempre des d’un punt de vista nacionalista i d’esquerres.
Edicions 96 és una editorial amb seu a Carcaixent, amb un ampli catàleg de publicacions en continu creixement, principalment en valencià. En aquest catàleg destaquen sobretot les col·leccions de poesia, així com els recursos educatius i la línia d’agendes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here