Compromís per l’Alcúdia denuncia els retalls de les beques de menjador que afecta a un 30% d’alumnes

0
297

Compromís per l’Alcúdia considera que la decisió de la Conselleria d’Educació d’endurir els requisits per a obtindre una beca de menjador en les escoles públiques, elevant en quatre punts la puntuació mínima necessària, és una mesura injusta i inacceptable que amenaça amb deixar sense aquesta ajuda a més de 20.000 xiquets i xiquetes en el present curs escolar, segons la Federació de Pares i Mares d’Alumnes.

La nova baremació establida per la Conselleria, ha elevat de 13 a 17 els punts per a tindre dret a la beca del menjador, el que ha deixat fora d’aquesta ajuda a moltes famílies que amb el procediment del curs passat si que la hagueren obtingut.

Segons Paco Sanz, regidor de Compromís, aquesta mesura que se suma a altres denunciades que afecten a l’educació, colpeja a famílies necessitades en plena crisi econòmica, que ara hauran de suportar noves dificultats econòmiques sufragant la despesa del menjador o bé donar-se de baixa del mateix.

A l’Alcúdia aquest curs s’han presentat un total de 245 sol·licituds -un nombre molt similar al de l’any passat-, de les quals només 112, el 46%, han sigut resoltes favorablement, mentre que altres 133 han sigut desestimades, el 54%. L’aplicació d’una puntuació més elevada per accedir a la beca de menjador, ha deixat fora al voltant de 50 xiquets i xiquetes, que amb els criteris del curs passat hagueren obtingut aquesta ajuda. És a dir aquest curs hi haurà un 30% menys de xiquets i xiquetes becats respecte al curs passat.

Es dona la circumstància de que els menjadors escolars encara no han cobrat les beques corresponents al tercer trimestre del curs passat -d’abril a juny-, havent de fer front amb els seus propis recursos a aquestes beques el que està posant en dificultats econòmiques a molts d’aquets menjadors.

Compromís per l’Alcúdia ha presentat una moció en la que es demana a la Conselleria d’Educació l’obertura d’una nova convocatòria de beques de menjador que, amb caràcter retroactiu, rebaixe a 13 punts, com a mínim, el requisit per a l’obtenció de dita ajuda. A més es demana que, a la major brevetat possible, s’abone als menjadors escolars les quantitats pendents corresponents al tercer trimestre del curs passat, així que en el present curs aquestes ajudes siguen ingressades puntualment.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here