«Muixerola» d’Algemesí arriva a la tercera edició amb una participació prevista de 3.000 persones

0
524
Nova Muixeranga d'Algemesí

-Es presentarà una recopil·lació musical de versions de La Muixeranga.

-El Teatre Municipal acollirà una versió teatral de l’obra d’Al Tall «Som de la pelitrúmpeli».

-Organitzat per la Nova Muixeranga.

Arranquen novament les Jornades Culturals organitzades per La Nova Muixeranga d’Algemesí, «MUIXEROLA 2011». Enguany celebrem la tercera edició i vegem com any rere any, el nombre d’associacions i d’institucions que participen i patrocinen els actes que organitzem va augmentant.

El III premi de fotografia «Torres Humanes» ha comptat enguany amb una participació superior al centenar de fotògrafs. El guardó és lliurarà dimecres, dia 19 d’octubre, al Casino Liberal i, la resta d’obres finalistes es convertirà en una mostra que estarà exposada en el Café Art 133, amb la col·laboració de » l’Associació de Fotoaficionats»

Enguany, este concurs va tenint mes força a tot arreu d’Europa on les Torres Humanes formen part de la festa. Aquesta magnitud ha fet que, al patrocini de la Mancomunitat de la Ribera Alta s’ haja sumat la Caixa Rural d’Algemesí.

Un dels esdeveniments més destacats i més esperats és l’edició enguany per part de La Nova Muixeranga d’un disc que es presenta sota el títol «Versions de la Muixeranga» que es presentarà a la Casa Cantonera . Aquesta iniciativa forma part d’un projecte editorial que pretén divulgar el patrimoni muixeranguer, iniciat l’any passat amb el llibre «Vull ser Muixeranguera» amb la col·laboració de l’escriptor Enric Lluch.

En aquesta tercera edició tampoc faltaran els «Jocs Populars a la plaça» el «Concurs de cuina» o els «Balls Populars», tots ells a càrrec de l’Associació de Jubilats, els moviments parroquials Sant Jaume i Maria Auxiliadora i les Mestresses de casa Tyrius, amb la intenció de recuperar la cultura local.

Seguint l’esperit participatiu de la Colla, la Nova Muixeranga porta en aquesta ocasió a l’escenari l’adaptació del famós disc d’Al Tall, «Som de la Politrúmpeli». Serà el 22 d’octubre, dissabte, al teatre Municipal, baix la direcció de Gemma Pellicer, i els músics Dani Miquel, Nestor Mont i Salva Pellicer. En l’obra es compta amb l’actuació especial de l’Schola Cantorum d’Algemsí,Grup de danses Berca i l’assitència del grup Al Tall.

Les entrades ja han estat esgotades.

La Nova Muixeranga s’ha afegit enguany a la celebració del centenari del mestre escriptor Teodor Llorente. Junt al C.A.M.A, s’ha programat una marxa senderista per a diumenge 23, en la qual es visitarà la casa a Algemesí, on el poeta passava les vacances i es llegiran poesies del mateix a càrrec del grup de poetes Confiteor. La marxa està oberta a tots aquells que hi estiguen interessats.

En els darrers anys ja han participat  mes de 2.000 persones en aquestes jornades. Enguany esperem que la afluència als actes superen els 3000 participants.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here