El Dr. José Viña comença el cicle de conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

0
373
El Dr. José Viña

El lema del cicle de conferències que arranca demà dimarts a la Casa de la Cultura d’Alzira porta per lema;

Llibertat i Creativitat: Entre el dubte i la certesa

Fa temps que se sap que els gens determinen moltes característiques del cos humà, com ara el color de la pell, el grup sanguini o el sexe. Però ara s’està començant a descobrir que també influeixen, fins i tot, en aspectes com la tendència sexual o la fidelitat vers la parella. Per tant, som realment lliures o estem condicionats per les reaccions neuroquímiques?

La resposta dels científics, per sort -almenys de moment- és que encara hi ha espai per a l’elecció; és a dir, per a la llibertat i, en conseqüència, per a la creativitat.

Per això aprofitant els coneixements que es tenen sobre temes com, per exemple, el procés d’envelliment, la química en el nostre entorn, el compromís del periodisme i les dificultats de la informació, i la crativitat literària passada, present i futura; parlarem sobre l’existència, entre el dubte i la certesa, que David Bueno, un dels conferenciants que hi participen, ha definit com l’enigma de la llibertat. I, al mateix temps, ens farem ressò d’algunes de les commemoracions anuals que se celebren durant els 2011: l’Any Internacional de l’Alzheimer, l’Any Internacional de la Química, l’Any Teodor Llorente i els 25 anys d’Edicions Bromera.

Aquest cicle de conferències és gratuït i està obert a qualsevol persona interessada. Està homologada pel CEFIRE, que expedirà certificats d’assistència als docents en actiu, i pel Serve de Formació Permanent de laUniversitat de València, per mitjà del Servei d’Extensió Universitària, acreditarà l’obtenció de dos crèdits de lliure elecció a aquells alaumnes de la Universitat de València que estigueren fora del pla Bolonya.

La inscripció es farà mitjançant la Fundació Bromera a través del telèfon 962 459 704, per a obtenir els certificats expedits per la Universitat.

El programa d’actes entorn dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira també inclou altres activitats complementàries, com ara teatre, exposicions o rutes culturals.

«Com viure per a envellir millor»

Ès el títol de la primera conferència d’aquest cicle que pronunciarà el catedràtic de la Facultat de Medicina de la Universitat de València, José Viña, qui ha publicat més de 200 treballs internacionals i participat en un centenar de congressos.

El conferenciant explicarà les pautes senzilles que cal seguir per a tenir qualitat de vida, així com la responsabilitat que tenim els individus de fer-ho.

La conferència està prevista per a les 19,30 hores després que mitja hora abans tinga lloc la inauguració del cicle de conferències a la mateixa Casa de la Cultura.

Mentre hui dilluns es presentarà el llibre L’ofici de raonar de Vicent Soler que serà presentat pel director-gerent d’Edicions Bromera, Joan Llinares, a partir de les 19 hores a la Casa de la Cultura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here