L’Ajuntament de Sueca diu que està sanejat i disposa de suficients recursos per als compromisos econòmics

2
162
Ajuntament de Sueca

Davant les informacions aparegudes en els mitjans de comunicació, referides a la retenció de fons estatals i les seues possibles conseqüències per al municipi de Sueca, des de l’Ajuntament s’insistix en el fet que esta circumstància transitòria no tindrà cap repercussió negativa, com així ho corrobora l’informe d’Intervenció.

“La situació econòmic-financera de l’Ajuntament de Sueca permet que esta decisió del govern central no afecte tercers. El problema se solucionarà en breu, però mentrestant, comptem amb suficients recursos per a continuar afrontant els compromisos econòmics com fins ara, ja que som un ajuntament que paga i ho seguirà fent”, hi ha assenyalat l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo.

“Mentres cobren els empleats, mentres continuen cobrant els proveïdors a 65 dies de mitja, i mentres l’Ajuntament estiga en disposició d’afrontar tots els pagaments, encara que durant algun mes no arriben els fons estatals, tot açò voldrà dir que este Ajuntament té una situació econòmica saludable. El que hauria de fer Carlos Ramírez és no mirar tant la palla en l’ull alié i mirar més la biga en el seu. Si la Generalitat complira i pagara puntualment a tots els ajuntaments, encara podríem pagar abans als proveïdors del que ho fem ara, encara que considere que som dels consistoris que millor i més prompte paga. Ara com ara, només en serveis socials, la Generalitat Valenciana li deu a este Ajuntament 1.200.000 euros”, hi ha assenyalat el regidor d’Acció Social i Personal, Joan Baldoví.

Segons comunicació del Ministeri d’Hisenda, l’Ajuntament no rebrà l’aportació corresponent al mes d’octubre, ni les següents, fins que no aprove l’expedient de la liquidació del pressupost de 2010. Des d’Intervenció, s’informa que l’expedient serà aprovat en 10 o 15 dies, i que les causes del retard en la presentació de documentació es deuen a la sobrecàrrega històrica de treball que patix el departament d’Intervenció i la falta de mitjans estructurals que afecta totes les administracions locals. A més, des d’Intervenció s’informa que s’ha donat prioritat a altres expedients, amb l’objectiu principal de satisfer els compromisos econòmics dins del termini i la forma escaient, complint amb els proveïdors de l’Ajuntament i altres ens dependents (EATIMS, Organismes autònoms, associacions locals…), tenint en compte els problemes de liquiditat que travessen les xicotetes i mitjanes empreses. També s’ha prioritzat la tramitació i abonament de beques i ajudes socials, els programes de contractació temporal, els cursos de formació ocupacional, etc… Prova d’esta política de compliment dels terminis legals és l’absència de reclamacions de pagament d’interessos de demora. També ha dificultat la realització dels treballs, la necessitat d’avançar en la tramitació dels expedients de les liquidacions dels pressupostos dels organismes autònoms, que acumulen retards superiors a 5 anys.

Comunicat de l’Equip de Govern

2 Comentarios

  1. Pues muchas felicidades al gobierno de Sueca por su magnífica gestión. No pueden decir lo mismo los ayuntamientos gobernados por el PP, que están todos en bancarrota, como lo está la Comunidad Valenciana, por culpa del PP.
    Enhorabuena al gobierno de Sueca.

  2. PREGUNTELE A LA TESORERA MUNICIPAL QUE HACE MESES SE LAS VE Y DESEA PARA CUADRAR LA NOMINAS
    DIME DE QUE ALARDEAS Y TE DIRE DE LO QUE CARECES
    REFLEXION AL RESPECTO :
    antes fue baldovi que trampillo

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here