Sueca estrenarà el pròxim diumenge el documental rodat en valencià «Relacions 2.0»

0
254
El documental compara les relacions de parella

Els realitzadors suecans Eugeni Alcañiz i Mari Carmen Redondo presentaran el proper 16 d’octubre a les 19:30h al centre municipal Bernat i Baldoví un documental que aprofundeix en el món de les relacions de parella a distància i el canvi que han sofert durant els últims 30 anys. A «Relacions 2.0» es mostra com es comunicava la generació dels pares del realizador a través de cartes i d’esporàdiques trucades telefòniques i la compara amb les actuals relacions on es fa servir les reds socials i les videoconferències. El documental conta dos històries paral·leles, per una part la relació a distància que visqueren els realitzadors, quan un d’ells va rebre una beca Erasmus Mundus per a estudiar a Bogotà i per altra ens mostra la relació a distància d’una parella de finals dels anys 70 mentre ell feia el servici militar.»Un dels objectius del documental és mostrar que encara que la tecnologia ha evolucionat el missatge no varia massa, els sentiments que s’intenten transmetre sempre són els mateixos», assenyala Alcañiz. A «Relacions 2.0» es podrà vore com han anat canviat els mètodes d’enregistrament d’imatges domèstiques. Així, es visualitzaran des d’imatges recollides amb una càmera súper 8 o amb diapositives fins les més actuals, on s’utilitzen telèfons mòbils i càmeres d’alta definició.

Amb la projecció de «Relacions 2.0», el Bernat i Baldoví recuperarà una vessant cinematogràfica perduda des de fa uns anys a Sueca durant els 45 minuts que durarà el passe.Per altra banda, la presentació del documental, d’entrada lliure, permetrà als més joves poder conéixer de primera mà l’experiència de visionar un audiovisual al centre municipal i als més majors tornar a sentir emocions passades al mateix saló de butaques.
L’estrena es completarà amb la participació dels realitzadors qui contestaran a les preguntes dels espectadors i explicaran detalls de la producció com les diferents i actuals tècniques d’animació que s’han fet servir on destaquen la rotoscòpia i l’animació amb Flash.
“Relacions 2.0” va ser gravat en tres localitzacions: Sueca, Gandia i Bogotà. Encara que el documental estiga pràcticament tot rodat en llegua valenciana, el desig dels seues realitzadors és moure’l per diferents festivals de temàtica documental, tant nacionals com internacionals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here